Dumheter

”Kissgate” fortsätter – fortfarande

Ni som har varit med oss sedan i somras minns säkert ”Kissgate” som utspelade sig efter Almedalsveckan i Visby. En kort sammanfattning:

Idag kan man läsa om Sverigedemokraterna på LT.se, Södertäljes lokaltidning. De rapporterar om att det tycks ha gått vilt till för Södertäljes SD:are under Almedalsveckan:

Någon hade kissat ner sängen. En matta hade ­någon också kissat på. Det luktade urin i bostaden, och det var aska i en av sängarna

Bostaden som SD:arna hade bott i var alltså ordentligt vandaliserad, med nedkissade sängar och det hade även rökts inomhus. Det här är något som förnekats ordentligt av de berörda Sverigedemokraterna. En faktura har dock skickats till SD Södertälje – och de har betalat den. Man skulle kunna tro att det vore nog där, men icke. Tommy Hansson, som är gruppledare för SD Södertälje, kan inte riktigt släppa det hela. Nu väljer han att gå till angrepp på Tomas Karlsson, som skrivit en ledarkommentar i LT som tar upp just kissgate:

Du borde skämmas, Tomas Karlsson. I en ledarkommentar (LT, 11 april) påstår du att ”folkvalda politiker grisade ner” ett av kommunen hyrt politikerboende i Visby förra sommaren. […] Det finns varken de facto eller de jure några bevis för att de folkvalda politiker du åsyftar grisat ner i den aktuella villan. När vi ville köpa den madrass som skulle ha urinerats på av villaägarna, detta för DNA-bestämning, var den redan kastad.

Tomas Karlsson har skrivit ett svar som vi tycker är så klockrent att vi publicerar det i sin helhet:

Tommy Hansson tycks aldrig tröttna på att berätta om sin Visbyvistelse i somras.

Så här sammanfattade hyresförmedlaren förstörelsen i den villa som Södertälje hyrt och där SD-duon fick bo i brev till kommunen:
”Det var massa urin i en säng samt på en matta och på golvet på bägge toaletterna. Det var en fin säng som kostat en hel del pengar enligt hyresvärd och mattan tillhörde deras barn. Det stank av både urin och rök i hela huset enligt hyresvärd. Man har rökt inne i alla rum”.

Vidare i brevet: ”Stanken ska ha varit outhärdlig. Det var väldigt skitigt och äckligt som hyresvärden själv kallade det.”
I min ledarkommentar kallade jag ovanstående för att ”grisa ner” – det är inte kontroversiellt. Det är inte heller kontroversiellt att en familj som finner sin bostad i detta skick slänger nedkissade madrasser – vem sparar dessa enbart utifall att hyresgästen ska begära ut den för DNA-bestämning?

Tommy Hansson har hela tiden svurit sig fri från ansvar, men har svajat ordentligt i sina fantasifulla förklaringar. Först hette det att allt var en ”stadshusstyrd konspiration” riktad mot SD. Men när han blev påmind om att villaägarna hyrt ut till Södertälje kommun utan vetskap om vilket partis företrädare som bodde i huset bytte han historia.
Det senaste är att någon vilt främmande person (gissningsvis en kissnödig storrökare) gått in i villan under den korta tid som förflöt mellan att Södertäljes framträdande sverigedemokrater tog sig till färjan och villaägarna kom hem för att göra i ordning för nästa hyresgäst.

Sverigedemokraterna i Södertälje har sedermera tagit ansvar. Partiet har betalat den faktura på över 12 000 kronor som Södertälje kommun fått för att täcka skadorna.
Att SD gör den inbetalningen säger en hel del om trovärdigheten i Tommy Hanssons olika historier.

Har vi sett slutet på ”Kissgate”? Troligtvis inte. Det ska bli väldigt spännande att se vad Tommy Hanssons nästa drag kommer bli, då han verkar oförmögen att låta historien glömmas bort.


Stötta vår verksamhet
  • 4
    Delningar