Granskning

Kommun drar in SD-politikers passerkort – polisanmäls för smygfotografering

SD:s representant i Karlskoga Fredrik Molin har i veckan fått sitt passerkort till kommunhuset indraget och blivit polisanmäld för att han smygfotat en politiker som sitter och arbetar.

Det är P4 Värmland som avslöjar att Molins passerkort dragits in efter att personalen i kommunhuset uppgett att Molin vid flera tillfällen uppträtt kränkande och nedlåtande mot anställda:

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Karlskoga, Fredrik Molin har fått sitt passerkort till kommunhuset indraget. Anledningen är att han uttalat sig kränkande och nedlåtande om både politiker och tjänstemän. Enligt Stefan Larsson, tf kommundirektör i Karlskoga, så har det här blivit ett arbetsmiljöproblem.

[…]

– Han kallade det tidigare kommunalrådet för jävla kärring och att hon skulle skaffa sig ett jobb, säger Stefan Larsson, tillfällig kommundirektör i Karlskoga.

På sin hemsida skriver Fredrik Molin (SD) att han inte fått någon förklaring till händelsen, medan Stefan Larsson kan visa upp en mejlkontakt där Fredrik Molin fått all information.

Enligt Stefan Larsson så har lugnet lagt sig i kommunhuset.

Under gårdagen polisanmälde moderaternas oppositionsråd i Karlskoga, Peter Wiklund Fredrik Molin för att han smygfotograferat och lagt upp bild på honom på internet.

Lyssna: Stefan Larsson "Har blivit ett arbetsmilju00f6problem"‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}” alt=””/>

IRM har under helgen prata med flera personer i Karlskogas kommunfullmäktige och alla instämmer i kritiken mot Molin. Vissa politiker bekräftar att även de känner ett djupt obehag kring Molin och hans agerande. Flera personer berättar att Molin sagt att han föraktar folk i kommunfullmäktige och svurit åt dem vid upprepade tillfällen. Man berättar även att kommunfullmäktige numera fått förlängt sina sammanträden då Molin bland annat begär voteringar även i de frågor där han är ensam i sin ståndpunkt. En politiker säger att vissa möten tagit uppåt 13 timmar, något som politikern till stor del tillskriver Molin. Det ska påpekas att Molin agerar efter sina demokratiska rättigheter, men det kostar såklart kommuninvånarna när möten förlängs såpass extremt.

Nu kommer alltså Molin få en säkerhetsansvarig som följer honom i kommunhuset och en speciell kontaktperson när han ska begära ut handlingar:

Nu är Fredrik Molins passerkortet indraget. När han kommer till kommunhuset så kommer han följas av kommunens säkerhetssamordnare och ska han begära ut handlingar så har han en speciell person som han ska kontakta.

Molin har enligt SVD tidigare polisanmälts för att spelat in andra politikers samtal:

Sverigedemokraten ska tidigare, enligt radiokanalen, ha hängt ut en annan politiker med personuppgifter på nätet och spelat in samtal mellan andra politiker under en kafferast i kommunfullmäktige.

IRM har vid ett tidigare tillfälle försökt nått Molin och då hotade han med att polisanmäla oss för trakasserier. När vi nu når Molin för en kommentar vägrar han först att uttala sig, men han skriver senare ett sms:
Inget jag vill bemöta hos er eftersom de citat som cirkulerar hittills faktiskt inte är korrekta.. En liten varning till er alltså..
***UPPDATERING***
Angående tf kommundirektören Stefan Larssons påstående att jag kallat tidigare kommunalrådet för jävla kärring samt att hon skulle skaffa ett jobb så är det korrekta citatet följande: ”Kärringen får väl skaffa ett jobb som alla andra”.
[…]
Det var dumt att säga kärring, men ibland talar man från hjärtat.
[…]
Att ifrågasätta tjänstemännens kompetens är vanligt förekommande i Karlskoga från min sida och det är beklagligt. Dessa tar ett alldeles för stort politiskt ansvar och vägrar svara på frågor och lämna ut handlingar i enlighet med svensk lag. Detta är det egentliga arbetsmiljöproblemet och till och med ett demokratiskt problem. Jag har aldrig gett mig på någon, utan samtalar med tjänstemännen via offentliga mail eller från min plats under pågående sammanträde. Vill tjänstemännen ej svara på en fråga  eller ljuger för att skydda majoriteten, så får man finna sig att en hätsk situation utvecklas.
Mer om SD Karlskoga:

Stötta vår verksamhet
  • 21
    Delningar