Dumheter

Kommunpolitiker ”belyser djurplågeri” – kallar homosexuella ”korvryttare”

Dennis Ek, kommunfullmäktigeledamot i Ekerö kommun, har vi skrivit om förut. Då hade han skrivit på sin blogg att:

”Hjärtat skriker: Jag vill totalförbjuda Islam, kriminalisera den muslimska tron och straffbelägga all muslimsk verksamhet i hela världen”

Sanningen är att det är långt ifrån allt Ek skrivit. Han har skrivit mer, och faktum är att han nu lägger ut det självmant på sin egen blogg. Vi funderade på att hitta på något fyndigt, men insåg snabbt att vi inte kan skriva ett inlägg lika roligt som det Ek skrivit själv.

Vi presenterar: ”Angående urklippta citat från mina inlägg” från Dennis Eks blogg (våra fetningar).

”Det har den senaste tiden dykt upp ”citat” från mina inlägg på nätet. Oftast finner man dem på mindre bloggar som haft som huvudsyfte att jaga SD och dess medlemmar. Jag har varit aktiv på nätet i mer än 15 år och skriver varje vecka mina Fredagsbrev. De meningar som man klippt ut kommer till 99 % från inlägg där jag i frustration och ilska belyser djurplågeri i alla dess former. Min andemening har varit att ifrågasätta behandlingen av djur, inte att kränka människor.

I ett klipp har jag skrivit något i stil med ”förbjud Islam och hela den muslimska tron”. Detta är naturligtvis väldigt korkat uttryckt men kommer från ett inlägg där man visar en förbjuden och sällsynt plågsam Halalslaktmetod. De bilder jag fick se gjorde mig illamående och mycket illa berörd. Jag vill så klart INTE förbjuda vare sig Islam eller den muslimska tron (det låter ju helt befängt) och kan bara beklaga att jag valde de ord som jag faktiskt gjorde.

Vid ett annat tillfälle skall jag ha skrivit att ”kineser föds utan empati”. Det är klart att en miljard människor inte föds utan empati bara för att de är kineser! Det här skrev jag efter att ha sett hur man inför OS i Peking åkte runt och slog ihjäl hundar med träkäppar på gatorna för att ”städa upp”. De svårt misshandlade hundarna kastades upp på en sopbil där de sakta plågades till döds! Det var vidriga bilder och min tanke var, vad är det för fel på folk? Hur kan man vara så fruktansvärt ond och elak mot ett försvarslöst djur? Jag ifrågasätter fortfarande hur det kan vara så i just Kina men att alla skulle ”födas empatistörda” är förstås både  felaktigt och säkert kränkande för vissa.

Jag har skrivit om ”inavlade letter” efter att ha sett en video där två lettiska ungdomar går upp på en hög bro med en Bordercollie i famnen och sedan helt enkelt kastar ner hunden mot marken! Där nere ser man sedan hur hunden ligger helt förvriden med brutna ben i en blodpöl och skakar medan den sakta dör! Det sista som filmas är när killarna tittar in i kameran och flinar! Ja, jag valde då orden ”inavlade letter”. Även här är ordvalet olämpligt och om det finns någon från Lettland som känt sig kränkt så var det inte meningen, jag var bara så vansinnigt upprörd av filmen.

Jag har skrivit om en ”äcklig mexikansk unge som fick smaka gruset”. Detta var efter att ha sett en film från en tjurfäktning där en ung mexikansk tjurfäktare misslyckades katastrofalt när svärdet skulle stickas in i nacken på en försvarslös kalv! Jag HATAR tjurfäktning och är mycket förvånad att man tillåter ett land som har denna barbariska och perversa underhållning, att vara med i EU. Men åter igen så skrev jag på ett sätt som säkert kan uppfattas som kränkande.

Jag har även skrivit nedlåtande (och säkert kränkande) om finnar (äggproduktion), danskar (grisuppfödning), holländare (kalvproduktion) osv. Hela tiden med fokus på djur som far illa.

Jag skall även ha varit ”sexistisk”, ”homofob” och ”kvinnokränkande”. Här är det dock mest nonsens som jag inte tycker mig behöva bemöta men jag tar fram några exempel ändå.

När Janne Josefsson gjorde ett inslag i Uppdrag Granskning om Imamer som förklarade för muslimska kvinnor att de var tvungna att acceptera att mannen hade flera fruar och att de ibland fick bli slagna. De var även skyldiga att ställa upp när som mannen än ville ha sex. Det blev ett herrans liv efter detta inslag och på nätet haglade kommentarerna där alla pekade på en vidrig kvinnosyn och ett mycket kränkande beteende mot kvinnan. Även jag skrev en kommentar där jag raljerade och försökte vara lite ”satirisk” eller något. Jag skrev ungefär, ”ja, men det är väl bara för kvinnan att lägga upp sig, vad är problemet?” I samband med inslaget och alla kommentarer så var det ganska lätt att se att även jag förkastade den kvinnosyn som dessa Imamer förespråkade. Men om man bara klipper ut min mening från sammanhanget så måste jag naturligtvis framstå som fullkomligt vrickad.

Jag skrev en gång om Pridefestivalen som jag ibland kan tycka vara ett rätt fånigt spektakel. Jag skrev då något i stil med, ”nu är det åter Pridevecka och alla korvryttare och flatsmällor har lilla Julafton”. Här hade jag plockat ut citat från Leif GW Perssons böcker där den synnerligen osympatiske Kommissarien Bäckström  ofta valde dessa epitet på de homosexuella. Jag tyckte det lät lite kul och använde således dessa ord när jag skrev. Här tror jag i och för sig inte att någon enda homosexuell verkligen tar åt sig men de som nu höll på att gräva kring SD tyckte väl att detta var något otrevligt.

Avslutningsvis vill jag bara förtydliga att jag verkligen är ledsen för att jag valt de ord jag valt när jag skrev. Jag vill verka för att djur skall ha det bra, det var hela innebörden och jag hoppas att det fortsättningsvis kan vara det som hamnar i fokus. Jag skall framledes göra allt vad jag kan för att mina uttryck blir mer nyanserade.”

Bra jobbat, Dennis! Djuren har säkert fått det bra mycket bättre efter att du skrev att homosexuella är ”korvryttare” och ”flatsmällor” eller för att du skrivit att ”äcklig mexikansk unge fick smaka gruset”.


Stötta vår verksamhet