Okategoriserade

Kommunpolitiker vill inte ha flyktingar runt knuten

Östersundsposten, som är lokaltidningen för Jämtland och Härjedalen, har skrivit en mycket bra artikel om Sverigedemokraterna. Den handlar främst om det faktum att SD haft problem med avhopp men också brist på engagerade människor som vill ta platser i kommunfullmäktige landet runt. 44 stolar står tomma, 38 av dessa är Sverigedemokraternas. Detta är dock ingen större chock, då SD haft dessa problem länge.

Det som däremot förvånar oss, även om vi borde vara luttrade vid det här laget, är att SD:s lokala representanter gång efter annan lyckas stoppa foten i munnen när de blir intervjuade. I intervjun med Gerhard Carlsson, vice ordförande för SD Jämtland/Härjedalen, nämns den moské som är planerad att byggas på en ganska avsides plats i Östersund:

” Där skulle den störa oss, och andra som inte vill ha flyktingar och invandrare runt knuten, minst, säger Gerhard Carlsson.”

Visserligen är det beundransvärt att Carlsson är såpass ärlig att han säger rakt ut att han inte vill ha flyktingar och invandrare som grannar, men nackdelen är att hans uttalande har en inte så liten ton av främlingsfientlighet. Vi är övertygade om att de flesta i Östersund välkomnar människor även om de tillhör en annan religion eller har en annan hudfärg. Kanske är det också förklaringen till varför SD bara har ett drygt 50-tal registrerade medlemmar i Östersund?

 

 


Stötta vår verksamhet