Tidigare idag kunde IRM avslöja att en SD-topp från Västsverige hotat att misshandla en partikollega. Vi valde under morgonen att inte gå ut med namnet i första steget då Jörgen Fogelklou undvikit att svara på våra frågor, men Fogelklou har nu erkänt att det är han i en intervju med Göteborgs Posten, men säger att anledningen till att inspelning läckt är en smutskastningskampanj mot honom. 

Det är alltså den här inspelningen det handlar om där Fogelklou upprepade gånger säger att han ska misshandla sin partikollega:

Utdrag från samtalet:

Fogelklou: Vad är det med dig, vad håller du på med? Vad håller du på med? Lägg ner. Jag kommer slå ner dig, jag kommer ge dig en sån jävla käftsmäll. 

Partikollegan: Du snackar bara skit, tror du att jag är rädd för dig?

Fogelklou: Kommer du hit kommer jag skalla ner dig. Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob. 

SD-aktive: Kan han inte bara komma hit så slår jag ihjäl honom. Jag kicksparkar dig i huvudet din jävla mongobög. När GP når Fogelklou för en kommentar säger han att det hela är utagerat och att det egentligen handlar om en smutskastningskampanj:

– Det är överspelat. Jag pratade med personen efteråt och det är utagerat för länge sen, säger Jörgen Fogelklou till GP.

Du säger bland annat att du ska slå ner och gräva ner honom?

– Ja, herre gud. Jag vill inte gå in på vad bråket handlade om. Men jag bad om ursäkt. Och vi hade ett möte efter och tog varandra i hand. Sen var det ur världen.

[…]

Enligt Jörgen Fogelklou är inspelningen som nu kommit upp till ytan en del av en smutskastningskampanj i syfte att skada honom och partiet. – Man vill skada mitt och Sverigedemokraternas förtroende. Men jag hoppas att folk fortfarande har förtroende för mig, säger han.

Till Aftonbladet så säger Fogelklou implicit att den här inspelningen aldrig läckt om det inte vore för att någon vill honom partiet illa. Alltså, om du som SD-politiker hotar någon med misshandel eller döden så kommer SD inte att läcka det om de inte har ett agg mot dig eller partiet. Fogelklou säger också att partiet vetat om allt:

Varför kommer det här fram nu, tror du?

– Det är väl naturligtvis så att någon inte vill Sverigedemokraterna väl. Det tror jag, annars skulle man inte lämna ut det här.

Har du haft kontakt med partiledningen om det här och tror du att det kommer att påverka dina politiska uppdrag?

– Det tror jag inte att det kommer göra. Min styrelse har haft full vetskap om detta, vi hade ett möte för flera år sedan. Vi har möte på tisdag så då kommer det naturligtvis upp igen.

IRM har tidigare berättat om Fogelklous nära band till Jimmie Åkesson och hur han kan kopplas till det grovt antisemitiska Flashbackkontot Afghan utan att partiledningen agerat. Enligt uppgifter till IRM ska det ha gått så långt att SD:s ledning hade upprättat en krisplan om resten av media skulle hakat på publiceringen. Vi väntar nu med spänning om lite misshandel och dödshot kan leda till ett uteslutningsärende även om du stått Åkesson nära.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm