Dumheter

Lars Isovaaras väska, en historia med twist på slutet

Lars Isovaara
Written by Anny Berglin

Det är ganska ofta rätt så svårt att hänga med i svängarna när man har med SD att göra. Så även idag. Vi pratar såklart om Lars Isovaaras rasistattack som utlöstes av att han blev bestulen på sin väska. För pedagogikens skull har vi stolpat upp händelserna i punkter så att händelseförloppet blir enklare att följa. Det hela inleds någon gång under tisdagkvällen, men tar ordentlig fart under onsdagen och detta är vad som tycks ha skett:

1. Lars Isovaara, riksdagsledamot, är på restaurang (och glömmer sin väska.)
2. Han åker mot riksdagshuset, där hans lägenhet är belägen.
3. Han ramlar av sin rullstol.
4. Han får hjälp upp.
5. De som hjälper honom upp är enligt Isovaara ”invandrare”.
6. Han upptäcker att väskan är borta och kontaktar polisen för att anmäla den förmodade stölden.
7. Han tror att det är de som hjälpte honom upp som har tagit väskan.
8. Han flippar ut på vakterna vid Riksdagen som inte släpper in honom utan passerkort.
9. Vakterna är också ”invandrare” och Isovaara kopplar ihop dem med de personer som han tror har snott väskan.
”Jag tydde mig till de kvinnliga poliserna. De hade hjälpt mig. Jag identifierade vakten med de här personerna. Jag fick en konstig reaktion helt enkelt. Vakten hade utländsk bakgrund och då fick jag en felaktig koppling.”
10. Polisen gör en polisanmälan, då Isovaara uttryckt sig såpass olämpligt att de anser det vara ett lagbrott.
11. Media får veta vad som hänt.
(12. De ringer upp Isovaara och intervjuar honom INNAN hans partikamrater vet något. <- Detta är dock ren spekulation från vår sida.)
13. Hans partiledning och -kamrater får information om vad som har inträffat.
14. SD försöker med ett pressmeddelande och på Twitter spinna på att Isovaara blivit rånad och påstår att media gjort fel i sin bevakning.
”Natten mot den 28 november utsattes Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund.”
15. Isovaaras väska visar sig vara kvar på restaurangen som han besökte i början av kvällen.
”Lars Isovaara lämnade baren klockan 01.45. Kl 02.10 hittade personalen den kvarglömda väskan i baren och tog om hand om den. I kväll efter att ingen hade gjort anspråk på väskan öppnade personalen den för att se om det kunde ge någon ledtråd till vem som var ägaren. Då hittade personalen riksdagsmannen Lars Isovaaras riksdagslegitimation – vilket kan tyda på att Lars Isovaara aldrig blev rånad på väskan.”

Lars Isovaara har under dagen fått högljutt försvar från sina partikamrater, vilket inte är mer än rätt om en person utsatts för ett brott. Men hur ska de hantera situationen nu när det tycks som att det KAN vara så att inget brott ens har begåtts? Kommer det hela hanteras på samma sätt som när Kent Ekeroths dokumentär om Järnrörstrion hade premiär, det vill säga med hjälp av lögner?

Vi vet, vi vet att vi slitit ut det här som avslutning nu men det passar så bra: Det är dags att ta fram stora popcorn-skålen. Igen.
Vi livar upp det hela ännu lite mer med en fantastisk teckning av vår konstnärlige idol Kent Wisti:


Stötta vår verksamhet