Okategoriserade

SD företrädare uteslutna, bland annat för att aktivt ha arbetat för ett moskébygge

Häromdagen berättade vi om att flertalet lokala företrädare för Sverigedemokraterna har blivit uteslutna.  Imorse skrev vi om ett av de mer kaosartade ärendena, nu kan vi  berätta om två till. Det handlar om Gerhard Carlsson, som är kommunfullmäktigeledamot i Östersunds kommun, samt Carl Festin, partiets kassör i Östersund.

Gerhard Carlsson har vi skrivit om ett par gånger tidigare och kan väl egentligen bara konstatera att det nog var på tiden. Bland annat har Carlsson tidigare varit medlem i Nationaldemokraterna och fått frispel på integrationsminister Erik Ullenhag.

Carlsson har också uttryckt sig minst sagt kritiskt mot såväl planer på en moské i Östersund samt deklarerat att han helst inte vill ha ”flyktingar och invandrare runt knuten”. Han har alltså varit tämligen frispråkig och vi börjar ana att det inte alltid är så uppskattat inom partiet. Det är ju jobbigt om den där polerade ”vi är bara Sverigevänliga!”-ytan faktiskt börjar krackelera.

Men vad har då kassören Carl Festin gjort? Tja, han har i princip gjort raka motsatsen om man jämför med Carlsson:

Han har aktivt arbetat för ett moskébygge i Östersund. Det är ingenting som partiet står bakom, säger Martin Kinnunen.

Det enda som är chockerande i detta är förstås att det finns Sverigedemokrater som tycker att religionsfrihet är bra och som uppenbarligen inte ser någon fara i moskéers blotta existens. Det är synd bara att sådana Sverigedemokrater blir bestraffade.

Frågan är hur detta kommer påverka Sverigedemokraterna i Östersund, då de redan är ganska få medlemmar. Troligtvis finns det några inom partiet som börjar bli ordentligt upprörda över att det bara är lokala företrädare som blir uteslutna, medan toppen (*host* Kent Ekeroth *host*) kommer undan med… tja, i princip vad som helst.


Stötta vår verksamhet