Granskning

Lokalpolitiker i Nybro går bananer med Photoshop – påstår att Löfven utnyttjar traffickingoffer

Satir är ett kraftfullt politiskt vapen i rätt händer. En snygg, träffsäker delningsbild kan spridas viralt till stora delar av internet, och till och med få ens politiska motståndare att dra på munnen. Efter att vi noterat hur arga SD och deras väljare brukar bli då de utsätts för satiriska angrepp, är vi inte särskilt förvånade över att se att deras egna politiker inte heller riktigt förstår eller behärskar konceptet.

När man tittar på delningsbilder från den i dagligt tal omnämnda ”sverigevänliga” rörelsen som utgör SDs kärntrupper, är det ofta svårt att skilja satir från verklighet. Åtskilliga gånger har jag sett propaganda skapad av SD-anhängare och tänkt ”… men det här måste vara en parodi”, bara för att bli överbevisad när skaparen bara visar sig vara helt och hållet smaklös och lätt förryckt.

Så kände jag när jag hittade facebookprofilen som tillhör Martin Roxenlind, nummer 14 på SD:s lista till kommunfullmäktige i Nybro inför 2018.

Vi börjar med de alltid så populära bildmanipulationerna av Stefan Löfven och Annie Lööf, många svärjisars absolut största hatobjekt. Lööf porträtteras, smakfullt nog, som prostituerad.

Just Löfven och Lööf återkommer ett flertal gånger bland de många bilder han själv klippt och klistrat ihop. Roxenlind förutspår en framtid där de ska behöva ”lämna sig till närmaste polisstation” när SD vinner valet för att ”rannsakas om vad de gjort mot Sverige”.

Nedan, en bild där Löfven sammankopplas med Fidel Castro och dessutom anklagas för att utnyttja offer för trafficking, bredvid en bild där han… photoshoppats in på en snoppformad grönsak?

Sedan en bild på Israels Premiärminister Benjamin Netanyahu, där ett foto på Löfven photoshoppats in på ett papper Netanyahu håller.  Detta tillsammans med påståenden om att premiärministern ska ha pekat ut Löfven som en ”riktig fascist och antisemitist” som finansierar Hamas. Den bilden har delats nästan 600 gånger.

Sist men inte minst photoshoppas Löfven ihop med Stalin, och en märklig konspirationsteori om att han skulle ligga bakom skogsbränderna för att påverka valresultatet. Roxenlind verkar heller inte förstå att Stalins ”den brända jordens taktik” inte är fullt så bokstavlig.

 

Annie Lööf återkommer också. Här i kontexten att Roxenlind delar en video på en kvinna som piskas, kryddar med lite vagt trams om att många från mellanöstern utbildas via sin religion om hur man piskar, genomför gruppvåldtäkter och förtrycker kvinnor, och påstår att ”många i massmedia tycker att Annie Lööf kan byta plats med kvinnan”. Vad ”Facebook censur har”, får vi ironiskt nog aldrig veta.

Vidare pryds en bild från Almedalen med en dåligt inklippt bild av en person som fiser i hennes ansikte, samtidigt som hennes supporters kallas för ”folkförrädare”.

Men det är frågan om propagandan emot sina politiska hatobjekt ens kan mäta sig med hans märkliga avgudadyrkan av Jimmie Åkesson. Här poserar de tillsammans. Som ni kanske ser så pryder Jimmie även hans omslagsbild.

Åkesson föräras också med ett gäng märkliga bildmanipulationer och hyllningar, som synes.

Vi avslutar vår djupdykning i den djupaste delen av photoshopgalenskapspoolen med lite blandat smått och gott på ämnet SD-sekterism, rasism och fantastisk kvinnosyn:

 

Avslutningsvis kan vi, efter att ha läst det här påståendet, bemöta det med fullt självförtroende när vi säger att… nej, Martin. Det har du inte. Du har inte guldmedalj i Facebook.

 


Stötta vår verksamhet
  • 554
    Delningar