Okategoriserade

Mangs letade offer via Ekeroths projekt

Idag går Expressen ut med nyheten att Peter Mangs letade offer på Avpixlats föregångare Politiskt Inkorrekt. Avpixlat, Sveriges svar på Fox News, har vi tidigare berättat är ett projekt som stöds av riksdagsman Kent Ekeroth, precis som han hjälpte Politiskt Inkorrekt.

”Trez West Persson, 20, och hennes vän Xhafer Dani, 22, sköts med flera skott när de satt i en bil på västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö den 10 oktober 2009. Trez avled av sina skador medan Xhafer överlevde. Under utredningens gång har det framkommit att Peter Mangs hade kartlagt Xhafer Dani. Han tog hjälp av Politiskt Inkorrekt, en främlingsfientlig blogg som publicerade namn och bild på misstänkta gärningsmän och fällda brottslingar med utländsk bakgrund.

På bloggen hängdes 22-åringen ut med både namn och bild och pekades ut som kriminell.

Blev avstängd

Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, var en av personerna bakom Politiskt Inkorrekt. Han upplät sitt bankkonto åt personer som ville stödja den numera nedsläckta sajten.

När Expressen.se ringer upp Kent Ekeroth för att fråga om han har några kommentarer till det inträffade, blir svaret kort.

– Nej, säger han och lägger på luren.”

Ekeroth proklamerade själv på sin blogg efter att politiskt inkorrekt lade ner:

”När PI nyss skrev sitt  sista inlägg har Sveriges viktigaste politiska blogg gått i graven. Dock har några eldsjälar valt att ta upp facklan med ständiga uppdateringar, analyser och avslöjanden av gammelmedia. Denna sajt är nu online:”

Vi på Inte rasist, men… kan inte låta bli att fundera över hur det kan komma sig att vi gång på gång ser hur ensamma galningar följer i Ekeroths fotspår. Är det enbart en olycklig slump, eller är det helt enkelt så att ”kaka söker maka”?

 


Stötta vår verksamhet