Granskning

Mannen bakom SD:s fackförbund hotar skribent på IRM

Under gårdagen berättade vi om SD-politikern och mannen bakom SD:s fackförbund, Sven Pernils, som hört av sig till oss efter att vi avslöjat hur flera politiker gillat följande kommentar av Ingrid Carlqvist:

IngridPernils menade i efterhand att han tog avstånd från attacken och endast gillat Carlqvists rasistiska kommentar för att han ansåg att ledarskribenten Anders Lindberg var en ”idiot”.

Konversationen mellan mig och Pernils tog fart och kulminerade i två hot efter att jag pressat Pernils på ett svar om han tog avstånd från kommentaren och om han överhuvudtaget ansåg att Carlqvists kommentar var rasistisk:

 

 • Henrik Johansson

   

  Menar du på fullaste allvar att grova vanföreställningar och fördomar mot religiösa grupper inte kan vara en form av rasism?

 • Sven Pernils

   

  JAG HAR INTE TID NU!!! FATTA

  jag har en nyopererad fru här som skall få mat lagad. Pratar med dig då jag har tid.

 • Henrik Johansson

   

  Ja då borde du sluta titta på FB. Men när du har tid så kan du svara på om du verkligen den senste frågan om religion och rasism.

 • Sven Pernils

   

  Detta säger jag endast en gång. Tala aldrig om för mig vilka prioriteringar jag skall göra i mitt hem. Då har du begått ditt sista misstag. I övrigt får du försöka knåpa ihop din definition av rasism med verklig rasism på egen hand.

 • Henrik Johansson

   

  Jasså? Och hur ska du se till att det blir mitt ”sista misstag” då?

  Som jag skrev här ovan:

  ”Menar du på fullaste allvar att grova vanföreställningar och fördomar mot religiösa grupper inte kan vara en form av rasism?”

Jag ställer frågan om hur Pernils ska se till att det blir mitt sista misstag inte mindre än fyra gånger, men han vägrar svara. Däremot fortsätter han med förklarar han att vi på IRM bara är ”snorvalpar” och att han ska ”hittar nog något att misskreditera dig med”:
 • Henrik Johansson

  Nej absolut inte, men nu har du börjat.

  Du kommer förövrigt med argumentet ”DET BEHÖVER JAG INTE SVARA PÅ” varje gång det blir tuffa frågor. Till exempel som de jag ställde nyss:

  1. ”Hur ska du se till att det blir mitt ”sista misstag” då?”

  2. ”Menar du på fullaste allvar att grova vanföreställningar och fördomar mot religiösa grupper inte kan vara en form av rasism?”

 • Henrik Johansson

  Eller ”tuffa frågor” är det egentligen inte…. Ganska enkla, men du verkar dock ha extremt svårt för dem…

 • Sven Pernils

  1. Tycker du på fullaste allvar att du skall tala om för mig hur jag skall sköta mitt hem och mina prioriteringar? DU som i mina ögon är en snorvalp, betydligt yngre än mina barn.

  2. Religiösa grupper och religion är inte samma sak, och det vet du.

  En form av rasism, med det uttalandet gör du det till din sak att avgöra vad som är rasism. Om du verkligen anser att det Ingrid skrev är rasism, så borde du polisanmäla, då det är ett hatbrott. Nu bygger du endast halmgubbar.

  Med det sagt så blir det, hej då!

[…]
 • Sven Pernils

  Hittar nog något att misskreditera dig med, som du försöker med mig.

  Nu är det hej svejs!

  PS, dina videos ligger kvar på tuben ?

Upprinnelsen till konversation var vår spekulation angående Pernils lämplighet som facklig företrädare då han inte agerade mot den rasism som han fått uppkörd i ansiktet eller för den delen att han inte ens vill kalla uttalandet för rasistiskt.
Vi har knappast blivit mindre skeptiska efter Pernils påhopp och hot…
*****Bonusmaterial*****
Vi har tidigare ställt frågor till Pernils angående SD:s fackförbund, då gick det såhär:
sdasddaf

Stötta vår verksamhet