Dumheter

Mattias Karlsson jämställer unga aktivister med uppehållstillstånd med illegala terrorister

Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson är tongivande i utvecklingen av partiets politik. Här postar han en bild på två unga aktivister med uppehållstillstånd, kallar dem illegala invandrare och jämför dem med terrorister.

Nätverket ”Ung i Sverige” har under sommaren genomfört en fredlig sittstrejk i centrala Stockholm för att bland annat stoppa utvisningarna till Afghanistan. Det här har givetvis stuckit i ögonen på allehanda rasister, och de som sitter i riksdagen är inget undantag.

Den 30:e september tweetade en av Ung i Sveriges frontfigurer, Amir Nabizadeh, en selfie han tagit tillsammans med en annan frontfigur, Fatemeh Khavari, och en glad polis. Han skrev att poliserna var snälla, och att de kämpade mot nazism och rasism.

 

Mattias Karlsson, SDs chefsideolog och största namn efter Jimmie Åkesson, la igår upp samma bild på sin Facebook med texten:

Ett halvår efter att en illegal invandrare, som borde ha utvisats, dödade och skadade 19 svenskar i ett terrorattentat, så tar polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas…

Vad har egentligen hänt sedan terrordådet på Drottninggatan? Vilka substantiella förändringar och skärpningar har regeringen vidtagit i offrens namn för att säkerställa att något liknande inte ska kunna hända igen? Vart är debatten om detta?

Karlsson hänger alltså ut två unga aktivister och kopplar ihop dem med terrorister. En antydan om att alla illegala invandrare är tickande bomber som när som helst kan explodera.

Som om det inte vore nog med den skopan rasism så finns det ett annat jättestort problem med hans text: Båda personerna på bilden har uppehållstillstånd och vistas helt lagligt i Sverige. 

Vi finner det minst sagt anmärkningsvärt och mer än lite oroande att den man som beskrivs så här i en artikel i SvD visar prov på så uppenbar rasism och lögnaktig propaganda:

Han har varit tongivande i utvecklingen av partiets politik och delaktig i den förnyelse av partiet som påbörjades runt millenieskiftet. Han har varit med och tagit fram partiets principprogram och valmanifest.

Men, förstås, vi kan också leka den leken.

”Sjuttio år efter att ett nazistiskt parti, som borde ha stoppats, dödade och skadade miljontals människor och framför allt judar i en systematisk utrensning, så tar riksdagsleadmöter selfies med mediokra poddare som tågade med nazisterna i Göteborg 30/9…

Vad har egentligen hänt sedan andra världskriget? Vilka substantiella förändringar och skärpningar har vi som samhälle vidtagit i offrens namn för att säkerställa att något liknande inte ska kunna hända igen? Vart är debatten om detta?”

 

PS: Mattias, det heter ”var”. Inte ”vart”. Jag skickar faktura för korrläsning och research.

 

 


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.8K
    Delningar