Dumheter

Mattias Karlsson – makteliten försöker stoppa oss från att dansa folkdans och stöta stock

Written by Henrik Johansson

Har du någonsin undrat varför folkdans, stångstötning och varpa inte är de hetaste kulturyttringarna vi har i Sverige? Nu har vi äntligen fått svaret. Det är enligt Mattias Karlsson ”makteliten” som försöker stoppa dig från att dansa oxdans och stöta stock. 

Sverigedemokraterna har under helgen haft sin årliga sommarfestival i Sölvesborg:

Förutom att Åkesson var utklädd till Muammar al-Gaddafi, samtidigt som han sjöng playback till Dr Bombay, så har även Svensk kultur varit ett viktigt inslag under festivalen. Och när det kommer till Svensk kultur så är det självklart chefsideologen Mattias Karlsson som håller i taktpinnen.

Sydsvenskan rapporterar att Karlsson höll ett eldigt tal där ”svärjevännerna” uppmanades att delta i aktiviteterna och trotsa den maktelit som försöker ta folkdans och stångstörtning ifrån oss:

Men strax innan klockan är 14 stiger partiets chefsideolog Mattias Karlsson upp på scen och greppar mikrofonen. Han håller ett kort och eldigt tal. Men ett tal som på många sätt speglar Sverigedemokraternas själ.
– Vi ska ha en liten kulturafton i kväll, säger Mattias Karlsson.
Entusiastiskt uppmanar han åskådarna att pröva på de svenska kulturaktiviteter han förberett: Stångstörtning. Varpa. Folkdans. Vävning.
– Det är roligt. Men det finns ett djupare skäl också. Det är våra traditioner som gör oss till svenskar. Men makteliten vill ta dem ifrån oss, säger Karlsson och lämnar scenen.

När reportern når Karlsson för en kommentar så säger han att ingen ”fysiskt” försöker stoppa oss från att stöta stock och dansa folkdans. Däremot försöker politiker och makteliten att göra dessa saker till något skambelagt och töntigt:

Du säger att ”makteliten” vill ta ifrån svenskarna folkdans och varpa. På vilket sätt då?
– Klart att ingen fysiskt stoppar någon från att göra det. Men makteliten, politiker och akademiker, ser det som töntigt och skambelagt, medan allt det utländska ska respekteras och beundras.

Och vi vet ju alla hur det är när politiker och akademiker slår sina kloka huvuden ihop för att påverka kidsen…


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 705
    Delningar