Granskning

Mr Avpixlat: Islam bör falla under lagen om hets mot folkgrupp *UPPDATERAD*

Under helgen har Mats Dagerlind än en gång haft ett av sina berömda twitterurspårningar. Det började under lördagen då han försökte ta debatten angående jämställdhet. En debatt som mest präglades av att Dagerlind tyckte synd om alla män i Sverige och att kvinnor skall vara glada över att bli betraktade som sexobjekt.

Idag skiftade Dagerlind dock fokus och gav sig in på debatten om diskriminering av invandrare på arbetsmarknaden. Debatten föranleddes av en rapporten som visar hur personer som heter Erik har 50% större chans att komma till arbetsintervju än en person som heter Hassan. Dagerlind håller inte med om resultatet och menar istället att det är ”massinvandringens” och invandrarnas eget fel.

Det tar inte lång stund innan ämnet glider in på islam och svenska muslimer. Efter att Dagerlind ett par gånger jämfört muslimer som ber med nazister som gör Hitler hälsning frågar vi om Dagerlind anser att islam och bön ska falla under lagen om hets mot folkgrupp:

Om islam skulle förbjudas och falla under HMF-lagen skulle förmodligen bön, firandet av religiösa högtider, vissa kläder och koranen med mera bli förbjudet. Vi ställer såklart frågan till Dagerlind om han inte ser det som problematiskt? Det närmsta vi fick ett rakt svar på den frågan var ”Jag hoppas vi kan undvika det” och följande motfråga:

SD har tidigare uteslutit folk som förespråkar ett förbud av islam. Det återstår att se hur man gör med Dagerlind, men det börjar bli hög tid att agera från SD:s håll. I alla fall om man vill bli tagen på något som helst allvar.

 

***************UPPDATERAD***************

Inte helt otippat har Mats Dagerlind nu raderat sin tweets. Alla tweets! Japp ni läste rätt. Dagerlind raderade över 8300 tweets.


Stötta vår verksamhet