Okategoriserade

SD ordförande: ”RFSL propagerar för sex med allt och alla” (intervju)

IRM nådde SD ordföranden Peter Bjellheim på telefon för en kommentar efter hans inlägg om HBT-certifiering av Svenska kyrkan. Han står fast vid att RFSL försöker propagera för att homosexualitet är bättre än heterosexualitet men drabbas i vanlig ordning när det gäller konfronterade sverigedemokrater av en kort minneslucka. Efter ett kort samtal vill han inte längre prata med oss.

 

Du skriver att RFSL försöker omvända heterosexuella?

– Det skriver jag inte alls.

”RFSL verkar vilja införa homosexualiteten som norm och som något som är bättre än heterosexualitet. Hur har det kunnat gå så snett?” Hur menar du då?

– Jag har den bilden.

Ok. Vart får du den ifrån?

– Av deras propagerande för homosexualitet.

RFSL upplyser väl snarare människor om vad det innebär att vara homosexuell?

– Det är inte min bild.

Vad är din bild?

– Att man lyfter homosexualiteten som något bättre än heterosexualitet.

Sen skriver du att i och med att folk har sex med vem de vill och hur de ligger med varandra osv. innebär att samhället förändras så att självmordsfrekvensen ökar och att tjejer utnyttjas.

– RFSL propagerar för sex med allt och alla och jag skriver att otryggheten i samhället ökar. Du får göra kopplingen om det hänger ihop eller inte.

Du skriver att kyrkan borde verka för fasta relationer, tillit och kärlek och inte otrygga relationer. Menar du att homosexuella alltid ingår i osäkra relationer som någonstans är fel och helt enkelt mynnar ut i detta (självmord etc)?

– Nej men den otrygghet som många känner beror på att det som förr kallades trygga relationer och trohet nu är satt på undantag. Jag tror mycket av problemen ligger i det.

Och problemet är då att vi upplyser människor om homosexualitet?

– Det skriver jag inte. Jag skriver att man propagerar mot heterosexualitet.

Du skriver också att vi ”öppnat garderobsdörrarna på alltför vid gavel”. Menar du att det inte borde vara självklart att man får vara öppet homosexuell?

– Det skriver jag inte!

Jag ser att du skriver det här.

– Jag skriver explicit att jag är emot samkönade äktenskap.

Nej, du skriver ”det är och skall vara tillåtet att vara homosexuell! Men vi har redan öppnat garderobsdörrarna på alltför vid gavel. Äktenskapet borde ha fått förbli ett förbund mellan man och kvinna. Det är för sent att ändra på det nu. Men nu får det vara stopp!”

– Jag menar att det redan gått för långt genom att likställa äktenskap mellan samkönade och heterosexuella. Jag är mot en könsneutral äktenskapsbalk.

 


Stötta vår verksamhet