Dumheter

SD-riks om politiker som spred rasism: ”värdefull tillgång för partiet”

Minns ni Kjell Dahlin? Vi har tidigare skrivit om hur han länkat till nazistiska Svenskarnas Partis propagandasajt Realisten. Detta möttes av hård kritik från SD Helsingborgs ordförande men en rätt avslappnad attityd från Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. SDs centrala medlemsutskott nöjde sig med att ge Dahlin en varning. Detta efter att Dahlin gått bananer på sin facebooksida med utspel som:

När blir vi hundmat, vi som är kristna här i Sverige!!

Dahlin har även anslutit sig till Sverigedemokraternas standardiserade språkbruk där man kallar ensamkommande flyktingbarn för ”skäggbarn”. Nu visar det sig emellertid att Dahlin tvingas lämna sina politiska uppdrag. Allt utom sin plats i kommunfullmäktige, där är han kvar eftersom han enligt medlemsutskottet är:

En värdefull tillgång för partiet där

En stol med en person på är väl alltid en tillgång jämfört med motsatsen kanske någon har tänkt? Hmmm …
Dahlin själv gör lite trevande försök till pudlar och försvar.

Jag är kristen och jag tycker inte att vi ska ha islam i Sverige

När en partikollega informerade mig om att det var nynazisternas tidning tog jag genast bort länken.

Det verkar inte så lätt att hålla nolltolerans i det format man tänkt sig i partiet som delar intressen (bloggar tillexempel) med Sveriges samtliga organiserade nazister och där ”en tillgång för partiet” egentligen inte behöver vara mer än att någon sitter på en stol. Går det att ha nolltolerans mot Sverigedemokrater i Sverigedemokraterna?

 

 

 


Stötta vår verksamhet