Granskning

SD-politiker och Granskning Sverige medarbetare sprider rasideologisk propaganda

Written by Simon Andersson

Tidigare släppte IRM flera artiklar om Sverigedemokraten Nina Drakfors, talare på folkets demonstration och medarbetare på den rasideologiska Youtubekanalen Granskning Sverige. I vår granskning har vi kunnat visa hur Drakfors spekulerar i om USA styrs av aliens och om Lejonkungen innehåller spår av djävulsdyrkan och Illuminati. IRM har försökt fått en kommentar av Drakfors men hon har vägrat, istället vill hon intervjua oss. Däremot har Drakfors, i en status, deklarerat att vi iaf inte kunde hitta någon rasism eller nazism, men tji fick hon. 

 

140408 Red Ice

Nina Drakfors har spridit material från ”Red ice radio”. Kanalen tillhör sajten, ”Red ice creations” och har gjort sig känd för att sprida rasideologiskt och antisemitiskt material där de bland annat förnekar förintelsen och anser att judar begår ett folkmord på vita.


150112_nina_drakfors_lajkar nazistpropaganda

Videon Nina Drakfors gillamarkerar utgår från en rasföreställning där den vita rasen sägs vara på väg att dö ut. Detta på grund av demografiska faktorer kopplade till en kontrollerad massinvandring. I bakgrunden av videon så syns texten, ”Let,s fight, white pride”. På samma youtube-kanal sprids antisemitiska konspirationsteorier. Bland annat sprids föreställningen om att judarna lyckats säkerställa sina etniska intressen i Europa genom att kontrollera finansvärlden, medier och politiska institutioner.


150113_Nina_drakfors_friberg_motpol150606 Motpol

Hon har gillamarkerat samt delat artiklar från Motpol. Motpol betraktas som neofascistiskt av självaste Sverigedemokraterna och ses som ideologiskt avvikande av partitoppen. Bland annat uteslöts partiets ungdomsförbund på grund av ett påstått samröre med den identitära kanalen.


150814 Manar alla att sprida Motgift 150813 Motgift

Nina Drakfors har vid flera tillfällen uppmanat sina läsare att sprida den nazistiska propagandakanalen Motgift eftersom hon finner den ”fylld av fakta”. Aktörerna bakom Motgift består av före detta aktiva medlemmar i Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen. Personerna är öppet antisemitiska och rasideologiska. De talar bland annat återkommande om raskrig i programmet. 2015 rapporterade Expo om att det även förekom renodlade våldsuppmaningar i podcasten.


Nina Drakfors delar nordisk ungdom

Nina hyllar Nordisk ungdom

Nina Drakfors har tidigare uttryckt uppskattning för aktioner från den etnopluralistiska och identitära utomparlamentariska rörelsen, Nordisk Ungdom. Ninas moderparti Sverigedemokraterna betraktar Nordisk Ungdom som neofascistiskt och ideologiskt avvikande. Rörelsen bildades ur det etnonationalistiska Nationaldemokraterna som var en del av den rasideologiska miljön.

150310_Nina_Drakfors_gör_kompisintervju_med_Nordisk_Ungdom

Drakfors verkar dock inte vara övertygad om att Nordisk ungdom är neofascistiskt som SD vill mena på. Tvärtom så har hon gått i strid med sin egen partiledning genom att göra en intervju med Fredrik Hagberg, talesperson för NU. Utgångspunkten är att Nordisk Ungdom är en rörelse precis som alla andra. Nästa gång kanske Nina borde fråga NU varför de vill avskaffa alla politiska partier, vad de egentligen menar med att de mäter etnicitet i ett gemensamt förflutet och att ingen utländskt född kan bli skandinav? 

Nina Drakfors om koling.nu

I skärmdumpen ovan så går Nina Drakfors så långt i sitt försvar av rörelsen att hon vidmakthåller att det är helt i sin ordning att sprida material från NU:s sida, Koling. Aktörerna på sajten ser hon som proaktiva och intelligenta konstnärer. Hon betonar särskilt att hon älskar deras skapelser. Så låt oss titta närmre på vad det är som Nina Drakfors egentligen älskar med Koling.

image[4]

150922 Släpp ut mangs Nina drakfors gillar

image[2]

image[11]

image

Den roliga provokativa konsten som Nina Drakfors gillamarkerar består alltså bland annat i att offra muslimer, bomba flyktingbåtar och att släppa ut den nya lasermannen för att få en minskad invandring.


nina vet inte vilka svenska motståndsrörelsen är

Avslutningsvis vill vi på redaktionen hälsa Nina Drakfors att vi hade kunnat göra den här granskningen enormt mycket längre. Vi har utelämnat delar som att hon delat ut tidningen Nya tider vars flagranta antisemitism är uppenbar även för den mest inskränkta ”sverigevännen”. Vi har också utelämnat det faktum att Nina företräder ett rasideologiskt och antisemitiskt projekt i form av Granskning Sverige. Dessutom finns inte ett dussintal av hennes antisemitiska gillamarkeringar med. Men någonstans känns det inte lönt. Inte när Nina Drakfors på fullaste allvar inte ens vet vilka Svenska motståndsrörelsen är. Det var kanske därför Granskning Sverige bjöd in SMR:s företrädare till sitt Youtube-program?
Npordiska motstånmdsrörense
Vi rekommenderar för övrigt Drakfors att kontakta sin partiledning om hon vill ha källa på att Nordisk Ungdom är neofascistiskt. Annars kan hon ju alltid läsa deras principprogram… efter att hon läst sitt eget…

Granskning Sverige skriver en rant på Twitter att det utförs ett folkmord på svenskar pga invandringen och Drakfors står bakom det hela

granskning sverige-4

Läs fortsättningen i denna Storify ”Nina Drakfors om folkmord på svenskar

Med vänliga hälsningar IRM

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 857
    Delningar