Okategoriserade

Nu är Murveln arg igen

Eva Rosqvist, även kallad Kågerödsmurveln, har skrivit ett argt blogginlägg. Den här gången handlar det om företaget Attendo som hon anser ”åderlåter den svenska stadskassan”. Inte nog med detta, Eva misstänker att det ligger en hund begraven någonstans:

”Kanske man rent av har värvningspersonal i de olika länderna där de s.k  flyktingarna kommer ifrån.

För vem tjänar mest på att det väller in flyktingar, inte Sverige, arbetskraft som vi inte behöver för det finns inte jobb till våra svenska medborgare, nya eller gamla.  Nä det är Attendo. Kanske dags för uppdrag granskning att  börja nagelfara med lupp hur de tar sig till SVerige, organiserade resor, handlar det om det kanske.  Finansierade av Attendo på ett ljusskyggs sätt? Frågorna är många, men inga svar”

 

Eva verkar alltså misstänka att Attendo arrangerar någon typ av organiserade resor för att ”värva” flyktingar som sedan kan bo på de flyktingboenden som drivs av företaget.  Läser man vad som står i Helsingborgs Dagblad angående det tillfälliga flyktingboendet så får man dock veta följande:

”Trots att boendet på Blikarpsgården har kommit till hastigt på grund av en situation med många asylsökande och tillgång till få lägenheter runt om i Skåne, ser Mikael Horn positivt på förutsättningarna.”

Fast hur kul är det att tro på, när man kan fantisera ihop något själv utan några som helst fakta i ryggen och med ingenting annat än sin vanliga ilska att luta sig tillbaka på…


Stötta vår verksamhet