Granskning

Nybliven Sverigedemokrat: SD delar världsbild med Breivik

Grattis Sverigedemokraterna till ert nya förvärv, eller vad man ska kalla honom. Jo, vi pratar förstås om tidigare Socialdemokraten Nima Gholam Ali Pour som nu valt att gå över till SD. Magnus Olsson som är kommunalråd i Malmö kommenterar det hela i ett pressmeddelande:

 

”Jag känner en stor glädje över att Nima nu väljer att engagera sig i Sverigedemokraterna och detta av flera olika anledningar. Jag har under en längre tid och med stort intresse följt Nima på olika sociala forum och via hans blogg tar jag del av många intressanta och kloka tankar. Han har tydligt tagit avstånd mot religiös extremism och står med båda fötterna på jorden. Det gillar jag skarpt och sen är det inte fel att ge Socialdemokraterna en knäpp på näsan”

 

Vi håller med, ibland är det lite roligt att knäppa politiska motståndare lite på näsan sådär. Därför kan vi inte låta bli att göra det nu. För googlar man på  Nima Gholam Ali Pour hittar man bland annat en väldigt bra artikel som han skrivit på Newsmill. Vi kan varmt rekommendera den faktiskt. 

Vad den handlar om? Jo, att Sverigedemokraterna delar världsbild med Anders Behring Breivik. Till exempel står det så här:

 ”Breivik jämför också islam med nazismen. I en intervju med Smålandsposten från 9 september 2010 så säger Björn Söder:

Precis som nazismen bekämpades måste nu islam bekämpas.

Det finns inget annat parti i riksdagen än Sverigedemokraterna som skulle göra en sådan märklig jämförelse. Det faktum att nazismen bekämpades med hjälp av bomber och gevär och slutade med nazisternas annihilation visar att Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen är antingen okunnig eller en mycket farlig människa.”

 

Och man kan också läsa:

 

”Sverigedemokraterna måste också förstå att när man påstår att muslimer håller på att ta över samhället och håller på att införa sharialagar så har det konsekvenser. När man jämför muslimer med nazister så har det konsekvenser. När man säger att det pågår en demografisk krigsföring så har det konsekvenser. När man säger att muslimer och svenskar inte kan samexistera så har det konsekvenser. Vissa köper den världsbilden, känner sig hotade och slår till och skadar folk. I och med terrordåden i Norge har vi sett att de lögner som Sverigedemokraterna så ivrigt sprider i Sverige faktiskt kan döda folk.”

 

Som sagt, vi rekommenderar att ni läser artikeln av denna nyblivne Sverigedemokrat. Frågorna vi inte kan låta bli att ställa oss är dock hur han kan ansluta sig till ett parti han själv anser delar världsbild med en terrorist, samt har han kommit fram till om Björn Söder är ”okunnig” eller om han är ”mycket farlig”? Eventuellt, kanske både och..?


Stötta vår verksamhet
  • 77
    Delningar