Idag har det, som få kan ha missat, varit Lucia. Det är en dag som för de flesta präglas av gemenskap, ljus och värme. Det finns dock två undantag, två som tycks ha missat detta med mysig stämning helt. Det är såklart Grinchen – och Avpixlat.

Sverigedemokraternas favoritblogg nummer ett ville förra året att man skulle hänga ut barn, i jakten på papperslösa. I år satsar hatmegafonen, som drivs med hjälp av Kent Ekeroth, på ett nytt koncept även om man behåller barn-temat. I år har de nämligen lagt upp ett inlägg som handlar om SVT:s luciafirande. Avpixlatinlägget riktigt dryper av ilska och upprördhet. Anledningen till detta är… För korta ljus i luciakronan? För många tärnor? Snubblade lucia? Nej, SD:s favoritblogg gör som de ofta gör, och drämmer således till med en riktig rasistslägga. Den som står i släggans väg är 14-åriga Astrid Cederlöf.

Avpixlat ogillar svart lucia
Även inslaget med rapmusik fick sig en släng av stora hatsleven, men inte på långa vägar så mycket som det som riktas mot den tonåriga lucian. Har Avpixlat ingen skam i kroppen? Nu måste väl gränserna ändå vara passerade? Och jodå, det är många som reagerar mot det rasistiska inlägget. Richard Carlsson (SD), regions-, landstings- och kommunfullmäktigeledamot samt 2:e vice ordförande i Gävleborg är en som reagerar:

RichardFler som reagerade var sverigedemokraten Christoffer Dulny  och som det verkar, även Paula Bieler :

CD

Även Patrik Ohlsson från SD Ängelholm tar avstånd från inlägget:


Vi har konstaterat flertalet gånger att kopplingen mellan Avpixlat och Sverigedemokraterna inte går att vifta bort som en bagatell, att de inte längre kan förneka att de två hör ihop om än inte officiellt. Kan det till och med vara så att anledningen till att inlägget på Avpixlat nu är borttaget, är de kritiska och fördömande SD-röster som höjts? Vi skrev häromdagen om hur kärleksaffären mellan Sverigedemokraterna och Avpixlat tycks ha övergått till ett äktenskap. Dock verkar det onekligen som att det redan har börjat gnissla.

Nu återstår frågan: Kommer SD nu ta avstånd från Avpixlat? Att Sverigedemokraterna inte tog avstånd från Avpixlat efter deras uthängning av ett sexbrottsoffer är illa nog. Tar de inte avstånd från Avpixlat efter detta rastistiska inlägg, riktat mot en tonåring, så har SD en gång för alla bekräftat vilka de är.

 

Fler inlägg om Avpixlat och Sverigedemokraterna:

 

***Uppdatering***

Plocka fram den riktigt stora skämskudden för nu kommer det bli riktigt pinsamt. Avpixlat har efter massiv kritik ändrat både text och rubrik. Det finns bara ett problem med Avpixlats desperata försök att tvätta bort rasismen i inlägget:

apds

 

Man har alltså glömt att ändra länkadressen. Varje gång man delar länk på facebook så kommer den gamla och mer – in your face – rasistiska rubriken upp. Man har som sagt inte bara ändrat rubriken utan man har även ändrat texten till ett mer partipolitisk korrekt format.

Texten före:

Årets luciafirande har om möjligt varit mer kantat med bisarra inslag än vanligt. I skenet av Sverigedemokraternas opinionsframgångar har de bisarra förbuden och ingreppen i det svenska luciafirandet avlöst varandra. Att SVT sin oikofobiska och kulturmasochistiska vana trogen skulle göra våld på luciafirandet borde kanske därför inte komma som någon överraskning. Förbannad kan man dock bli ändå.

 

Således fick vi i år se en kolsvart Lucia. Att Lucialegenden är en europeisk historia struntar SVT högaktningsfullt i. Varför valde man inte en pojke när man ändå var i färd med att slå sönder traditioner? Det hade väl varit genuskorrekt och bra. Efter en stund är det dags för nästa kulturchock – en invandrare kommer in och totalförstör stämningen genom att sätta igång att rappa på bruten Rinkebysvenska, naturligtvis med nåt mischmasch till text som hyllar mångfalden.

 

Detta är inget mindre än ett slag i ansiktet på svenskarna. Även för den mångfaldstolerante innebär sannolikt multikultur inte att svenska traditioner ska slås i spillror, blandas upp och röras ihop till en global kulturgröt. I stället handlar det om valfrihet, att den som vill kunna ta del av andra kulturers traditioner ska ha möjlighet att göra det. Och i vanlig ordning är det bara de svenska traditionerna som det ska göras våld på. När SVT i år bevakade det muslimska Eid Al-Fitr-firandet var det inte tal om att blanda in några inslag av svensk knätofs eller fläsklägg med rotmos.

 

SVT och arrangörerna av detta spektakel är skyldiga det svenska folket en offentlig ursäkt.

 

Den nya och mer partipolitiskt korrekta texten:

 

Årets luciafirande har om möjligt varit mer kantat med bisarra inslag än vanligt. De bisarra förbuden och ingreppen i det svenska luciafirandet har nyligen avlöst varandra. Att SVT sin oikofobiska och kulturmasochistiska vana trogen skulle göra våld på luciafirandet borde kanske därför inte komma som någon överraskning. Förbannad kan man dock bli ändå.

 

Således fick vi i år se en politiskt korrekt mångkulturell Lucia. Att Lucialegenden är en europeisk historia struntar SVT högaktningsfullt i. Varför valde man inte en pojke när man ändå var i färd med att slå sönder traditioner? Det hade väl varit genuskorrekt och bra. Efter en stund är det dags för nästa kulturchock – en nysvensk kommer in och totalförstör stämningen genom att sätta igång att förortsrappa på bruten Rinkebysvenska, naturligtvis med en text som hyllar mångfalden.

 

Detta är inget mindre än ett slag i ansiktet på svenskarna. Även för den mångfaldstolerante innebär sannolikt multikultur inte att svenska traditioner ska slås i spillror, blandas upp och röras ihop till en global kulturgröt. I stället handlar det om valfrihet, att den som vill kunna ta del av andra kulturers traditioner ska ha möjlighet att göra det parallellt med bibehållande av de egna. Och i vanlig ordning är det bara de svenska traditionerna som det ska göras våld på. När SVT i år bevakade det muslimska Eid Al-Fitr-firandet var det minsann inte tal om att blanda in några inslag av svensk knätofs eller fläsklägg med rotmos.

 

SVT och arrangörerna av detta spektakel är skyldiga det svenska folket en offentlig ursäkt.

 

Vid det här laget har nog de flesta plockat fram både en och två skämskuddar. Vi på IRM rekommenderar att ni plockar fram en till för det är inte slut än:

sdf

 

Avpixlat skriver alltså om ”ras- och hudfärgsfixerade skandaljournalister”, utan att inse att deras länkadress till inlägget lyder som följande:

SVT förödmjukade luciatittarna med kolsvart lucia

Jo, visst råder det tveksamheter om vem som är hudfärgsfixerad: SVT eller Avpixlat. (OBS senaste meningen kan innehålla spår av sarkasm)

************

Inlägget har redigerats av fler personer i redaktionen