Granskning

Fullmäktigeledamot vill sprida ut slaktavfall från grisar för att provocera fram en våldsam konflikt med muslimer

Jan Sohl, fullmäktigeledamot för SD Färgelanda, kommenterade under en post om terrorism från partiledare Jimmie Åkesson att man borde sprida ut grisblod och slaktavfall i syfte att provocera muslimer till att gå till attack.

Det var den 20:e december 2016 som Åkesson postade inlägget om terrorattacken i Berlin kvällen innan. Samma dag kommenterar Jan Sohl, som svar på en kommentar om att det är ”dags att gå på offensiven” med sitt förslag om att sprida ut grisblod och slaktavfall från grisar på ställen där muslimer samlats. Syftet skulle vara att provocera muslimer till att gå till attack, så att man kunde slå tillbaka och räkna det som självförsvar.

Mitt förslag är ju att vi ska börja med grisblod och slaktavfall från grisar och sprida det överallt där muslimer samlas sen tar vi nästa steg när dom blir förbannade och attackerar oss, för då blir det självförsvar och det tillåter lagen.

Kommentarer om att använda sig av bacon för att skrämma bort muslimer och liknande snilleblixtar är ingen ovanlighet bland den så kallade Sverigevänliga rörelsen. Inte heller spådomar om att Sverige är under attack från eller på väg mot ett inbördeskrig mot muslimer. Det är däremot något mer ovanligt att en förtroendevald politiker själv vill se till att starta sagda inbördeskrig.

Varför Jan Sohl vill starta våldsamma upplopp i Sverige är oklart, och han har heller ingen kommentar om det när P4 Väst ringer honom. Nu ska hans framtid inom partiet diskuteras, enligt P4 och Bohusläningen som båda talat med Matheus Enholm, distriktsordförande för SD Västra Götaland Norra.

 


Stötta vår verksamhet
  • 875
    Delningar