Granskning

Ordförande avgår efter IRM:s avslöjande – SD Gotland får göra om valsedlarna, igen

I Quit written with Dry Erase Marker
Written by Henrik Johansson

Igår kunde IRM presentera information som pekade ut Hannes Müller, ordförande för SD Gotland som mannen bakom pseudonymen ”Hundtorget” på Flashback. Müller hade bland annat försök fått fram information på meningsmotståndare i syfte att hänga ut dem. Müller polisanmälde också IRM för ofredande då han kände obehag inför våra beskyllningar, men samtidigt vägrade han bekräfta eller dementera våra uppgifter:

Sverigedemokraternas ordförande på Gotland Hannes Müller har gjorde en polisanmälan mot IRM nyligen. Vakthavande befäl vid polisen i Visby bekräftar att anmälan finns, och att den är rubricerad som ofredande. Inga beslut är dock ännu fattade om att inleda någon förundersökning.

Anledningen till detta är att IRM vid ett flertal tillfällen ringt Hannes Müller och påstått att han skriver inlägg under pseudonym på det stora debattforumet Flashback. Inläggen som IRM hänvisar till innehåller en del rasistiska formuleringar.

Müller påstår sig fått rådet att inte säga något alls:

Hannes Müller vill inte kommentera saken närmare eftersom han ”fått rådet att inte säga något”.

– Du får skriva att jag inte kommenterar alls. Det är bäst så.

Men bara några timmar efter att Hela Gotland rapporterat om fallet så väljer Hannes Müller att avgå från sin post och blir därmed den andra politikern på Gotland som avgått under loppet av en vecka. Detta bör även innebära att SD som redan efter första avhoppet börjat trycka nya röstsedlar måste trycka nya för en andra gång:

Detta har Hannes Müller skrivit i sitt pressmeddelande som gick ut till media på Gotland.

 ”Jag gick med i SD för att jag ville medverka till att göra Sverige och Gotland bättre men det har jag personligen misslyckats med. Tyvärr har jag inte den kapaciteten.-

IRM blev intervjuade av Hela Gotland och fick frågan hur vi ser på anmälningen:

– Vi anser att vi har mer än tillräckligt på fötterna i den här saken för att publicera. Vad gäller polisanmälan så ser jag det som en ren skrämseltaktik. Vi har allt på band, och det kommer nog bli tämligen lätt för polisen att utreda den här saken, säger Henrik Johansson från IRM.

Enligt Müller själv så gällde anmälningen olaga hot, men polisen måste i sin tur ändrat den till ofredande. Många har frågat oss om Müllers hotfulla uttalande som vi har på band och vad vi har tänkt att göra med det, men vi har ännu inte bestämt oss för hur vi går vidare:


Stötta vår verksamhet