Dumheter

SD Svedala: ”Islam är en människofientlig och totalitär krigsideologi med världsherravälde som slutmål”

När vi tittar närmare på Sverigedemokraterna i Svedalas hemsida upptäcker vi att man har fler klippta och klistrade inlägg från rasistiska bloggar såsom Avpixlat, än vad man har inlägg man skrivit själv. Vissa av inläggen är ganska grova så vi bestämmer oss för att ringa och fråga hur man i SD förhåller sig till inläggen. Något som visar sig lättare sagt än gjort då Ordförande i SD Svedala, Sven Beckman, inte anser sig behöva stå för det man publicerar:

När jag kollar igenom er hemsida så finner jag överhängande klippta och klistrade texter från Avpixlat, Julia Ceasar och Politiskt inkorrekt.

-Ja vi har gjort det, men vi har nu minskat ner det.

Då antar jag att SD Svedala står bakom det 

-Ja det är ju en hänvisnings- och upplysningssak.

Men ni publicerar det på Sverigedemokraternas hemsida. Då ställer väl sig SD bakom det?

-Ja vi har ju vår politik och Avpixlat har ju sin politik.

Ja men nu handlar det ju inte om några fåtal inlägg utan det är ju tonvis med inlägg. Fler än egenproducerade.

-Ja men det är ju inte vår politiska agenda som står där.

Tror ni att allt det ni publicerar från Avpixlat är sant?

-Ja sant och sant. Vi litar mer på det än Sveriges Radio.

Okay. Ni har ju citerat följande från Avpixlat: ”Hur många terrordåd, shariakontrolerade områden och balkongflickor måste till innan islamkramarna vaknar. De vägrar erkänna islam som det brännande hot mot västerlandet. De kommer offra jude efter jude, flicka efter flicka, lag efter lag, moralisk princip efter moralisk princip, kvarter efter kvarter. Ända tills det oskulldsfulla vackra dygda är borta. Ytterst kommer denna strategi leda till den västerländska civilisationens undergång. Islam är en direkt människofientlig och totalitär krigsideologi med världsherravälde som slutmål”

Är detta texter ni ställer er bakom?

-Nej alltså vi har inte sagt att vi står bakom det. Vi hänvisar till att man kan läsa det på Avpixlat.

Men ni uppmanar ju folk att läsa detta inlägg?

-Folk måste ju få läsa och bilda sig en uppfattning om saker och ting. Det är ju upp till var och en att tolka det de läser.

Ni uppmanar folk att läsa en text som beskriver Islam som ett direkt hot mot hela den västerländska civilisationen. Om islam nu är så farlig som texten beskriver det, borde man inte då förbjuda islam?

-Varför ringer du och frågar om detta?

Ja för att jag undrar om de texter som ni publicerat på SD officiella hemsida.

-Det är som jag svarat vi har vår politik och Avpixlat har sina åsikter. Det kan inte vi stå för.

Ni uppmanar folk att läsa en text där det står att islam kommer krossa oss. Jag frågar igen om islam är så farligt borde vi inte då förbjuda den?

-Det är inte min sak att avgöra.

Ja men vad tycker du?

-Jag kan ha en massa personliga åsikter, men det är ointressant. Det bestämmer SD riks. Vi stödjer rikspolitiken. Läsarna får avgöra själv vad de tycker om islam.

Anser du att texten stämmer?

-Jag vet inte var du vill komma med detta.

Ja, men anser du att texten stämmer?

-Det är upp till läsarna att avgöra.

**********

Efter intervjun tar SD Svedala bort alla inlägg från Avpixlat och liknande rasistiska bloggar. Man publicerar dock ingen rättelse eller liknande, men när vi når Beckam för att få citaten kollade lovar han att inga fler inlägg från Avpixlat eller liknande sajter ska publiceras på partiets hemsida.


Stötta vår verksamhet