Granskning

Ordförande för SD Gotland polisanmäler IRM för olaga hot efter intervju

SD Hund
Written by Henrik Johansson

IRM fick under gårdagen in information om att SD Gotlands ordförande Hanne Müller hade ett anonymt konto på forumet Flashback, ett par timmar senare blev jag anmäld för olaga hot. 

Allt började med att vi fick ett tips om kontot ”Hundtorget”, ett konto som är långt ifrån det värsta vi skådat från en SD-politiker, men illa ändå. Bland annat diskuteras det om man inte skulle ge batonger till SD-folk för att slå meningsmotståndare över munnen och tinningen:

Vi bedömde informationen som god, men inte 200%, därför bestämde vi oss för att konfrontera Müller för att se hur han ställde sig till uppgifterna. Müller varken bekräftade eller dementerar uppgifterna och menade att jag var ”illa ute”:

Efter vår intervju så får vi ytterligare information som styrker våra uppgifter som pekar ut Müller som flashbackkontot Hundtorget. Vår informationen pekar ut Müller som Hundtorget på 5 punkter: platser han skriver om, boende, tidigare yrkesliv, likheter i skrift och hans familjeförhållanden. Alla dessa punkter bekräftas även av källor. Att det skulle finnas en person till i den lilla byn Klintehamn, med en befolkning på ca 1400 personer som allt detta stämmer in på ser vi som en orimlighet. Ännu orimligare är att någon till exempel skulle fejka Müllers person och i små portioner skriva om hans liv sedan 2008 då kontot startades.

Vi konfronterar Müller en gång till och får då höra att vi är polisanmälda för olaga hot.:

När vi ringer en sista gång för att förklara vad som kommer att hända med vår granskning blev Müller hotfull:

Media som vill granska Müller och ta del av vårat material kan kontakta på: [email protected]

***UPPDATERING*** 

Vi fick det påtalat för oss att det inte är så trevligt när en politiker extraknäcker som ”detektiver” på Flashback:

gfdgdfgfghf

Åsiktsregistrering?


Stötta vår verksamhet