Dumheter

Åkesson suuuperkränkt efter satir i P3 – hade jag fått bestämma hade jag lagt ner er vänsterliberala skitkanal (video)

Written by Henrik Johansson

Det var under morgonens utfrågning i P3 morgonpasset som Jimmie Åkesson spårade fullständigt efter att han roastats innan partiledarutfrågningen med Kodjo Akolor, Hanna Hellquist och Kalle Berg. Upplägget har varit samma för alla partiledare och trots den råa satiren har ingen reagerat så som Åkesson. För när Åkesson får frågan om han vill försvara sig så blir det hela plötsligt väldigt hotfullt: -hade jag fått bestämma hade jag lagt ner er vänsterliberala skitkanal.

Man kan knappast säga att Åkesson fick mer eller mindre skit än någon annan partiledare när han klev in genom dörren till studion hos P3 Morgonpasset. Komikern har bland annat gjort satir på att Löfvens motståndare mystiskt försvinner och att Ebba Busch Thor gillar att ligga med gamla gubbar. Ni vet, satir, en form av humor, dvs inte på riktigt. Och det är få gånger skillnaden mellan SD och demokratiska partier blir såpass tydlig som när Åkesson spårar fullständigt på programledarna efter att komikern lämnat rummet:

Strax efter åtta på onsdagsmorgonen kliver Jimmie Åkesson in i P3:s studio på Radiohuset i Stockholm.

Programledarna talar om att Åkesson, liksom tidigare partiledare som deltagit, blivit föremål för satir i programmet.

I satirinslaget kallades Jimmie Åkesson bland annat för landsförrädare, spelmissbrukare och viktpendlare.

– Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen jag nu är med i, säger Åkesson.

Programledarna Kodjo Akolor, Kalle Berg och Hanna Hellquist enas om ett det blev rejält dålig stämning när han anlände – något Åkesson inte förnekar:

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Jag tycker det är vänsterliberal smörja, säger Åkesson i direktsändning.

Hör Åkessons utspel här:


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar