Dumheter

Rasistiska sidor på facebook är som en magnet för SD-politiker

Tro det eller ej(ironi), men Expo kan avslöja att en SD-politiker gillar rasistiska sidor på Facebook. Det är den redan hårt kritiserade Kjell Dahlin som gillat sidorna, ”krossa antivitismen” och ”Anti-Whites gotta go”, som båda hävdar att det pågår ett folkmord mot vita människor:

”Vi har en politik som på sikt leder till en värld utan vita. Trenden är att vi vita kommer att bli en minoritet i alla länder vi för närvarande är majoritet”, står det i Facebook-gruppen ”krossa antivitismen”.

Både partisekreterare Björn Söder och pressekreterare Martin Kinnunen menar att ett gillande av sidor på Facebook är samma sak som att stödja dem. Kinnunen vill inte kommentera saken till Expo, men säger att han ska kolla upp sidorna.

När Sverigedemokraternas ordförande i Helsingborg Dick Johansson får frågor av Expo om Dahlin vill han inte uttala sig med hänvisning till att Kinnunen lagt locket på:

– Jag vill inte säga att jag tystats, men man har sagt att Martin Kinnunen är talesperson och lagt locket på för oss andra så att säga, säger Johansson.

 

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen förnekar att partiet centralt har uppmanat lokalavdelning i Helsingborg att lägga locket på kring Dahlin.

 

– Det är ingenting jag känner till. Jag har inte haft någon kontakt med Dick Johansson, säger Kinnunen.

Har det utgått ett sådant direktiv?

 

– Nej det har det inte gjort, säger han

Märkligast med denna historia är när Kinnunen får frågan om SD står bakom det som uttrycks på tidigare nämnda sidor:

Står Sverigedemokraterna bakom påståendena om att det pågår ett folkmord mot vita och att antirasister egentligen är antivita som framförs i de grupper som Dahlin ”gillar”?

 

– Jag vet inte vad man hävdar eller varför man hävdar det du som du påstår. Jag vill inte kommentera det, säger Kinnunen.

Ska liknande uttalanden verkligen vara så svårt att ta avstånd ifrån?


Stötta vår verksamhet