Dumheter

Riksdagskandidat rasar över ”muslimsk svensexa” – VARFÖR FÅR INTE KVINNOR VARA MED!?

Written by Henrik Johansson

Riksdagskandidaten Thoralf Alfsson har i en serie blogginlägg försökt belägga att Centerpartiet egentligen är ett islamistiskt parti och hans senaste indicie är att en centerpartistisk riksdagskandidat ordnat en svensexa. FÖR MÄN! Ve o fasa….

Det är i del två av serien: CENTERPARTIET – KAMELEONTPARTIET som Alfsson uppmärksammar att flera centerpartister deltagit på en svensexa anordnad av Jaafar Al-Jabiri. På bilderna från festen syns inga kvinnor, något som får Alfsson att reagera:

När jag ser flera av ledande centerpartister på en shiamuslimsk fest blir jag också förundrad. Det handlade om riksdagsledamoten Anders Åkesson, kommunalrådet Ingemar Einarsson, ersättaren i kommunstyrelsen Eric Ciardi och Filip Qvarnström enligt ett Facebook inlägg. En intressant video som jag såg från festen har dock tagits bort från Facebook. Jaafar Al-Jabiris eget Facebookinlägg från festen togs bort för länge sedan men riksdagsledamoten Anders Åkessons inlägg fortfarande finns kvar. Festen var givetvis bara för män. Vi får se om det försvinner nu.

Bilderna som fått Alfsson kommer från Anders Åkessons Facebook:

Men Alfsson nöjer sig inte med det, han har också trålat Al-Jabiris Facebook för att hitta bilder på hans fru:

Det jag tycker är så märkligt och anmärkningsvärt är att Jaafar Al-Jabiri ordnade denna fest eftersom han tydligen skulle gifta sig eller kanske redan har gift sig men inte på någon plats finns någon bild på en kvinna eller vem det är. Jaafar Al-Jabiri har två Facebooksidor men det finns inte en stavelse om någon kvinna eller någon bild på sin tilltänkta fru eller nyblivna fru någonstans. Inte en bild när de gör något tillsammans. Har det att göra med hur shiamuslimska män behandlar sina kvinnor?

[…]

Kolla gärna muslimska mäns Facebooksidor så ser man snart vilka som styrs av religiösa regler och vilka som är mer västerländska. Vanligt förekommande är selfies i ny frisyr/kläder eller på gymet eller med den svarta bilen, ofta en BMW. Mycket sällan bilder på partner eller familjen. Men jag gissar att det har med machobilden och kvinnosynen att göra.

Al-Jabiri har själv tagit del av Alfssons insinuationer och skriver på sin Facebook att Alfsson kontaktat honom med frågor om sitt privatliv och klädval:

Sverigedemokraternas fd. riksdagsledamot Thoralf Alfsson som blev petad från riksdagslistan på grund av sin bristande människosyn har följt mitt facebook-konto sedan flera år tillbaka och skrivit om mina inlägg i sin blogg. Jag känner inte mig direkt smickrad. Han har också försökt följa mig på instagram och skickat massor med frågor om mitt privatliv, mina val av kläder, min kvinnosyn, om jag kände snubben från Norrliden som misshandlade sin fru och om jag tyckte att han var en fin muslim och varför jag valde att åka på semester till just Iran där jag föddes som flykting.
En vän skickade till mig en länk där Thoralf kallar min Hennafest aka. svensexa med +80 gäster för ”en shiamuslimska fest” och var bekymrad över att det inte fanns bjudna kvinnor. Vännen som har varit på många svenska svensexor sa till mig att om det kommer bjudna kvinnor till en typiskt svensk svensexa så är det stripporna. Menar Thoralf att en svensexa under ansvar och utan strippor måste vara en religiös högtidsfest ? Thoralf Alfssons människosyn oroar många, bland annat hans egna kollegor och SDs ledning i Kalmar län.
Tror sig Thoralf ha rätten till att bestämma vad jag ska ha på mig ? Hur min svensexa ser ut ? Var jag åker på semester ? Vad min framtida fru ska ha och inte ha på sig och att jag måste lägga upp bilder på mina familjemedlemmar ?
Frågan är större än så, jag tar inte det personligt som många tror. Frågan är om Thoralf Alfsson som politiker vill besluta vad folk ska få ha på sig och inte, var medborgarna ska åka på semester, hur deras fester ska se ut och vilken religion gästerna måste ha ? Är det den typen av politiker vi vill rösta in i riksdagen ? Det är en fråga för väljarna.

När IRM når Al-Jabiri för en kommentar förklarar han att det var en hennafest, alltså en motsvarighet till svensexa eller möhippa, beroende på om det är mannen eller kvinnan det handlar om. Al-Jabiri berättar också att han som politiker vill försöka hålla sitt privatliv och politiska liv separerat. Därför väljer han att vara mer privat med sina relationer i sociala medier.

Huruvida Alfssons bristande kunskap gällande traditioner som omger bröllop beror på att han själv aldrig fått- eller blivit inbjuden till en svensexa förtäljer inte historien.

Fakta om svensexor och möhippor:

En svensexa, tidigare ibland Svenmiddag, är en fest som av (traditionellt manliga) vänner (framför allt best man) anordnas för en man som står i begrepp att gifta sig. Därmed skall betecknas att vederbörande tar ett sista farväl av ungkarlslivets fröjder för att hädanefter ägna sig åt familjens mera stilla lycka. Den kvinnliga motsvarigheten är möhippa.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.7K
    Delningar