Dumheter

Riksdagskandidat spred antimuslimsk propaganda om böneutrop

Växjö hade i veckan sitt första muslimska böneutrop. Gunilla Gomér, på riksdagslistan för SD till valet 2018, var inte sen att kritisera hur hemskt det var. Lustigt nog var det inte böneutropet hon kritiserade, utan det radikala avhopparpartiet Alternativ för Sveriges propaganda om detsamma.

Gunilla Gomér lämnade efter 16 år i partiet KD för SD år 2014, enligt egen utsago för att driva kristen konservativ politik. Hon har sedan dess bland annat hunnit med att rasa mot att Jesus status som flyktingbarn lyftes i ett julspel, eftersom ”kyrkan inte ska syssla med politik”. Detta kan tyckas vara ett något ironiskt uttalande från en politiker som vill föra kristen politik och själv varit aktiv i Kristdemokraterna, men det är väl kanske den typ av kognitiv dissonans vi borde ha lärt oss att förvänta oss från en riksdagskandidat från SD.

De senaste veckorna har Gomér varit aktiv med opinionsbildning på Twitter där hon kritiserar den muslimska fastemånaden Ramadan. I likhet med många andra som tydligen sovit sig igenom religionslektionerna i skolan och dessutom helt missat 5:2-dietcrazen som svepte över Sverige för några år sedan är hon djupt oroad över att samhället ska kollapsa som en följd av periodisk fasta.

Men en peak i sin oinformerade ignorans nådde hon efter att SD:s egen radikala lillebror, Alternativ för Sverige, protesterat mot det första böneutropet i Växjö på ett torgmöte genom att på hög volym spela upp ett böneutrop och koppla ihop det med en hymn som används internt inom terrororganisationen IS.

Gomér lägger upp en video från spektaklet med den här tweeten:

Ganska snart påpekar folk att det hon länkat till inte är det faktiska böneutropet, utan propaganda gjord för att koppla ihop islam och dess böneutrop med IS. Åtta timmar senare tar hon bort videon och ersätter den med en länk till Sveriges Radio om det faktiska böneutropet, men tweeten ovan får ligga kvar.

Det säger en del att hon väljer att ändra källan men står fast vid sitt påstående, trots att det egentliga böneutropet inte alls låter som det hon länkade. Hon har liksom redan bestämt sig. Hur verkligheten ser ut blir i det läget helt irrelevant.

Gunilla passar också på att uppvisa att hon trots 16 år i Kristdemokraterna tydligen aldrig hört talas om att man ringer i kyrkklockor varje söndag och vid andra viktiga tillfällen:

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar