Dumheter

Riksdagsledamot diskuterade strategier med nazister: ”Vi svenskar måste vara taktiska”

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Stellan Bojerud har än en gång fastna med handen i den nazistiska kakburken. I september förra året kunde vi avslöja att Bojerud hyllade nazistiska demonstrationer i Stockholm, Bojerud menade att det var ”mycket bra” att nazisterna än en gång marscherade i centrala Stockholm. Både Jimmie Åkesson och Martin Kinnunen har ursäktat Bojeruds agerande, men nu har det alltså framkommit nya uppgifter och därmed även nya ursäkter från SD:s ledning:

Det rasistiska forumet Nordisk.nu är ett populärt tillhåll för personer som rör sig inom vit makt-miljön. Tidskriften Expo har till exempel rapporterat att Anders Behring Breivik var medlem på forumet.

 

Expressen kan i dag tillsammans med Expo avslöja att Stellan Bojerud, riksdagsledamot i Sverigedemokraterna, har varit aktiv på Nordisk.nu. Det var i september 2009, strax efter att Bojerud blivit medlem i Sverigedemokraterna, som han skrev på forumet.

 

I privata meddelanden som Expressen tagit del av diskuterar Stellan Bojerud strategier med två välkända nazister. Den 24 september 2009 skriver Daniel Friberg, en central person i vit makt-kretsar under 90- och 00-talet som bland annat är dömd för grovt vapenbrott, ett privat meddelande till Bojerud.

”Trevlig överraskning”

 

”Det var en trevlig överraskning att se dig delta i diskussionstråden”, skriver Friberg och ber om ursäkt för att en annan medlem på forumet varit otrevlig mot Bojerud.

 

SD-politikern svarar med att förklara sin politiska strategi.

 

”Vi svenskar måste vara taktiska. Återta delar av det utrymme vi förlorat. Säkra det. Ta ett steg till. Detta kräver bred uppslutning av Sveriges valmanskår”, skriver Bojerud.

 

”Svensken vill ha färre främlingar på gatorna. Rätt så, det vill även jag”, skriver han också till Daniel Friberg.

 

Samma dag får Stellan Bojerud också ett privat meddelande Andreas Nilsson, även han ett känt namn inom vit makt-rörelsen sedan mer än tio år tillbaka.

 

[…]

 

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen menar att Stellan Bojerud kanske inte visste vilka han pratade med.

 

– Det är ingen bra plattform för Sverigedemokrater. Nu är frågan om Stellan verkligen kände till att det var en sådan plattform. Jag vet att de marknadsförde sin sajt mot vanliga invandringskritiker på den här tiden. Jag kan ha förståelse för att alla inte visste vad det var för slags sida, säger han till Expressen.

Bojerud menar idag att han inte förstod vilka personerna han pratade med och vilket forum han befann sig på – som om det skulle spela någon roll när man sitter och pratar om att få ”färre främlingar på gatorna”. SD:s pressekreterare Martin Kinnunen instämmer i Bojeruds ursäkter och menar att Nordisk.nu förr presenterade sig som ”invandrarkritiskt” och därför är det tydligen okej att sitta och skriva som Bojerud gjort.

Vi kan än en gång konstatera att SD:s så kallade ”nolltolerans” bara är ett försök att putsa fasaden. För är det verkligen någon som fortfarande tror att SD skulle komma till samma snabba försvar om det gällde en lokalpolitiker? Nej, lokalpolitiker och kritiker till SD:s toppstyre har uteslutits för mindre, men när det kommer till riksdagspolitiker så gäller helt andra spelregler.

Mer om SD:s nazikopplingar: 


Stötta vår verksamhet
  • 13
    Delningar