Granskning

Riksdagsledamot hyllar nazistiska SVP:s aktioner – ”Det är mycket bra”

Den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Stellan Bojerud lyfter nu bladet från munnen och hyllar nazistiska Svenskarnas Partis(SVP) många utåtriktade aktiviteter:

dgsgdsgas

Personen Bojerud pratar med är ledaren för det nazistiska partiet, Stefan Jacobsson. Nazisternas stöd till det svenska folket är genetiskt betingat och SVP har följande att säga om vem som är svensk:

Detta innebär att endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap i Sverige för att kunna tas upp av samhället och bli en del av den svenska identiteten.

Nazisterna tror heller inte på demokrati och anser att det demokratiska systemet ska bytas ut:

Dagens statsskick har varit ett experiment som varat i ungefär ett sekel och det negativa resultatet av det går inte att ta miste på idag. Det demokratiska systemet är en av huvudanledningarna till den kaosartade situation som börjar sprida sig allt mer då dagens statsskick bygger på ansvarslöshet, egoism och folksplittring, vilket har möjliggjort inflytande för allehanda särintressen på bekostnad av allmänhetens dito. Ett nytt system där kompetens, ansvar och allmännytta är ledord måste ersätta det nuvarande systemet för att kunna lösa krisen som skapats och sedan kontinuerligt förbättra Sverige.

Att hylla antidemokratiska nazister hade i ett normalt parti förmodligen föranlett att man förpassat Bojerud till närmsta sophög. I ett parti där man påstår att man har nolltolerans mot rasism borde han bli utesluten. Men Bojerud har tur! Han är med i SD och där bryr man sig inte nämnvärt om folk hyllar nazister….

***UPPDATERING***

SD:s pressekreterare Martin Kinnunen menar att Bojerud var sarkastisk:

dsdgsdgwgwegweg

***UPPDATERING NR2***

Aftonbladet hakar på nyheten och Bojerud står fast vid sin åsikt om att nazisternas stöveltramp är bra för Sverige:

 en intervju med Aftonbladet står Bojerud fast vid sin åsikt.

– Det är min bestämda uppfattning, säger han.

Du är medveten om att Svenskarnas parti är ett parti med nazistiska rötter?

– Det är jag helt medveten om. Men när de gör något bra för svenskarna, då är det bra. Gör de något annat så är det dumt.

Du ser inget problem med att det är ett nazistiskt parti som du stöttar?

– Jag stöttar ingenting. Jag bedriver inget stöd för nationaldemokraterna eller Svenskarnas parti. De får sköta sig själv. Men gör de en bra grej så ska de ha en honnör för det.

Vad är de som har gjort som är bra?

– De har gjort uttalande att de stödjer Sverige och svenskarna.

Kinnunen fortsätter dock att förneka:

Martin Kinnunen, pressekreterare för Sverigedemokraterna, har själv inte pratat med Stellan Bojerud när Aftonbladet når honom.

– Jag tycker att det är ganska uppenbart att han är sarkastisk. Han har själv skrivet böcker om nazismen och forskat om nazismen. Hela Twittertråden handlar om att han tycker att vänsterextremisterna är korkade eftersom deras handlingar gynnar nazisterna. Så om han då skriver något hyllande så är det uppenbart att han är sarkastisk.

Han säger till Aftonbladet att han verkligen tycker att de aktiviteter Svenskarnas parti genomför är bra?

– Det kan jag inte tänka mig. Det låter jättekonstigt i sådana fall.

Martin Kinnunen vill inte vidare kommentera vad Stellan Bojeruds uttalande kan få konsekvenser.

– Jag uppfattar att det är sarkastiskt. Något annat kan jag inte säga.


Mer läsning om nazister inom SD:486708_10200260933557619_728936515_n

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 148
    Delningar