Granskning

Kent Ekeroth hyllar rasistiskt inlägg?

Så en dag händer det. En sverigedemokrat postar något som gör oss stumma. Som får oss att gapande peka och sedan stamma fram ”Vad gör han?”. Efter att den första chocken har släppt så är vi nu såpass samlade att vi kan skriva om det hela. Det handlar om en sverigedemokratisk riksdagsledamot. Det handlar om lucia. Det handlar om rasism. Ja, allt som behövs för ännu en historia i Nolltolerans-serien.

Det hela börjar egentligen med Avpixlats rasistiska inlägg om årets lucia. Ett inlägg som många sverigedemokrater tog avstånd för, då den uppenbara rasismen var för magstark för de flesta. Vi skriver ”för de flesta” då en person nu går ut och försvarar inlägget. Inte vilken person som helst, utan en riksdagsledamot. Ja, såklart är det Kent Ekeroth det handlar om. På hans blogg kan man just nu se detta:

 

lucia

Ekeroth tycker alltså för det första att Finlands luciafirande var mycket bättre. Hur kan detta komma sig? Då det undre klippet, det som visar Sveriges Lucia 2012, har titeln ”Svarta får vara lucior men vita får inte vara pepparkaksgubbar” så det blir nog svårt för riksdagsledamoten att slingra sig ifrån att det är hudfärgen på årets Lucia som får honom att gå i taket.

Ännu svårare att slingra sig från rasismen blir det när han avslutar inlägget med att skriva  ”Trött på svensk PK-media. Stöd ny media!” och länka till Dispatch International och… just det, Avpixlat.

Avpixlat som igår la upp ett inlägg så rasistiskt att flertalet Sverigedemokrater fördömde det. Ett inlägg så rasistiskt att Avpixlat inte bara en, utan två gånger, har varit tvungna att redigera och skriva om. Men Kent Ekeroth rycker på axlarna åt allt detta och gör två tummar upp. Han ser absolut inga problem med rasism riktad mot en fjortonårig tjej? Hördu, Jimmie Åkesson. Den där nolltoleransen: Det börjar bli läge att använda den på riktigt nu.


Stötta vår verksamhet