Dumheter

Riksdagsledamot kommenterar på nazistisk blogg *Uppdaterad*

Stellan Bojerud
Written by Henrik Johansson

Den nytillträdda riksdagsledamoten Stellan Bojerud menar att thailändare blir våldsamma när de blir berusade. Detta skriver Bojerud på den nazistiska bloggen Realisten. Artikeln Bojerud kommenterar handlar om hur en Sverigedemokrat har fått ett öga utstucket av sin thailändska flickvän.

Värt att notera är hur Bojerud inte ifrågasätter den minst sagt rasistiska frågeställningen ”Varför slog Håkan Löwenbrååt sig då i lag med en thailändska?”. Vi på IRM blev nyfikna på hur Bojerud kunde kommentera på en nazistisk sida och samtidigt inte bemöta den rasism som artikeln innehåller. Eftersom vi hittat fler kommentarer som Bojerud skrivit ringde vi helt enkelt och frågade hur han såg på sina inlägg.

Du skriver att indonesier och asiater vanligtvis är fredligt sinnade men ”MENA-muslimer” är av ett annat slag. Vad är det för fel på muslimer från MENA-länderna?

-Ja, de är annorlunda. I regel är indonesier muslimer light. De är oerhört toleranta och välanpassade. Vad gällande MENA-folket, det kan du ju läsa om i vilken tidning som helst. De är ju kravmaskiner. De kräver att vi ska anpassa oss så de får leva som de vill. Asiater är diskreta människor.

I ett annat inlägg skriver du att invandrade människor aldrig kan bli Svenska. Bara Svensk medborgare.

-Rätt! Om jag bor i Japan i hela mitt liv så kan jag aldrig bli japan.

Kan dina Barn bli Japaner?

-Möjligen. Det är samma med Samer. Ska man vara same så måste man vara född same. En svensk kan aldrig konvertera till same, men en same kan konvertera till svensk. Eller hur? Det är inte så jävla svårt.

Du skriver även följande ”Din kännedom om Thailändare är ofullständig. Exponerade för alkohol blir de snabbt berusade och ofta våldsbenägna” är det något som gäller generellt för thailändare?

-Inte bara för dem. Det är ju känt att indianer, eskimåer, samer och asiater har en avsevärt lägre tolerans för alkohol än vad vi här i brännvinsbältet har. Det är bara att konstatera att det är ett fysiologiskt faktum.

Du skriver även att de blir våldsbenägna?

-Ja.

De blir våldsamma?

-Ja vi har ju ett fall här med en thailändsk flicka som körde in en skruvmejsel i ögat på sin karl.

Men betyder det att alla thailändare blir våldsbenägna när de dricker?

-Jag kan inte uttala mig generellt.

Hur kan du som riksdagsman gå in på Realisten, som är en nazistisk blogg, och kommentera fallet med den drabbade sverigedemokraten utan att kommentera eller debattera de rasistiska inslagen? Det enda du kommenterar är ju sakfel i upprinnelsen till bråket. Du kommenterar inte att man i artikeln kommer med följande rasistiska påstående Liksom i många andra multietniska förhållanden uppstod snabbt osämja och våldsamheter mm… Tycker inte du har ansvar att påpeka den rasism och nazism som finns i artikeln och kommentarerna?

-Nej det är ett fritt land. Även nazister har yttranderätt. Sen att jag inte delar deras uppfattning. Jag kan till och med gå in på kommunistiska sajter. Jag kan stå ut med att höra hur Gudrun Schyman sjunger hyllningar till Stalin. Jag står ut med att skaka hand med Lars Ohly och hans efterträdare.

***

Stellan Bojerud är som sagt nybliven riksdagsledamot. Var det förresten inte någon som pratade om nolltolerans mot rasism för bara ett litet tag sedan?

*Uppdatering*

Sverigedemokraten Håkan Löwenbrååt som artikeln på Realisten handlar om har även han kommenterat ”Thaidamers” aggressivitet. Löwenbrååt är aktiv i SD Sundbyberg tillsammans med Bojerud:

När vi på IRM når Löwenbrååt har han följande att säga om thailändska kvinnors aggressivitet:

-Om vi säger så här, när de dricker blir de väldigt aggressiva.

Så du stödjer Bojeruds uttalande?

-Ja.

*****

Generaliseringar om thailändar tycks hittills vara en lokal företeelse, men vem vet snart kanske vi ser thailändare springa om pensionärer på youtube…


Stötta vår verksamhet