Granskning

Riksdagsledamot vill sparka och fängsla kommunanställd för att hon kallat SD rasister

Written by Henrik Johansson

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jeff Ahl skriver på Twitter att han vill sparka och fängsla en påstådd kommunal tjänsteman efter att hon kallat SD för ”öppet rasistiska”. Något Ahl menar: ”borde vara straffbart med fängelse på skalan”.

Ahls utspel kommer efter att Twitterprofilen Darko Crncevic postat en film på en maskerad kvinna som påstås vara tjänsteman inom Lunds kommun. Kvinnan säger i det korta klippet att SD är öppet rasistiska: ”Sverigedemokraterna är rasister, de är öppet rasistiska”.

Det här fick Ahl att tända till rejält och i sitt svar till ”Feministinspektionen” (en av Granskning Sveriges många profiler) så kräver han att kvinna sparkas från sitt arbete samtidigt som han presenterar sin vision för ett Sverige som ”fungerar”:

Men samtidigt som Ahl säger att kommunanställda inte ska få uttrycka åsikter om SD så vill han samtidigt rensa hela SVT från ”vänsterpack”:

Notera att det inte handlar om generella politiska värderingar utan bara ”vänsterpack”, ett uttalande han återkommer till frekvent:

Exakt hur Ahl tänker sig att denna ”utrensning” ska ske är oklart, men först och främst måste man ju införa någon slags åsiktsregistrering av statligt anställda för att sedan sparka och sålla bort dem vid en eventuella nyanställningar.

Men det är inte bara Ahl som är inne på spåret om att straffa folk som inte gillar SD. I en motion till landsdagarna vill bland andra SD:s gruppledare i Göteborg, Lars Hansson, införa en speciell domstol som har till uppgift att straffa folk som på något sätt ”förtryckt” Sverigedemokrater.

I motionen står det att läsa:

Att vara Sverigedemokrat har varit mycket tufft. Det finns det många exempel på, både för själva partiet och enskilda företrädare. Partiet har genom åren haft stora svårigheter att få tillgång till lokaler att ha sammankomster i. Det fanns till och med tankar på att boka lokaler i Danmark för att ha landsdagarsmöten i. Sverigedemokratiska företrädare har sparkats bort som fackliga representanter och ut ur facket helt och hållet.

Mot den bakgrunden vill alltså SD:s toppnamn i Göteborg införa en speciell domstol med egna befogenheter:

Allt det här förtrycket måste utredas så att sanningen kommer fram. Människor måste få upprättelse. Det måste tillsättas en kommission som grundligt utreder det här förtrycket av oliktänkande. Den ska få egna befogenheter och gå igenom vad som hänt flera år tillbaka i tiden. Den ska ta in vittnesuppgifter och få hålla utfrågningar av utvalda personer. Allt ska vara offentligt. Hela processen ska sammanfattas och en slutrapport ska skrivas. Drabbade ska själva kunna anmäla klagomål till kommissionen som sedan ska kunna behandlas. Om det är nödvändigt ska på klagandens begäran motpart kallas till utfrågningar. Där får de två parterna föra talan mot varandra och lägga fram skäl och bevis för sina ståndpunkter. Det hela ska ledas av jurister. De ska kunna väcka åtal om tillräckligt med bevis framkommer för till exempel diskriminering.

Sverigedemokraternas partistyrelse väljer att avslå motionen men med tanke på att de här strömningarna är vida spridda inom SD så ser vi det inte som en omöjlighet att SD:s landsdagar väljer att bifalla motionen…


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm

 


Stötta vår verksamhet
  • 981
    Delningar