Granskning

Riksdagsledamot(SD) hånar kvinnliga poliser efter att de misshandlats i tjänst

Riksdagsledamoten Jeff Ahl hånar nu tre kvinnliga poliser efter att åtminstone två av dem blivit misshandlade vid ett ingripande. Inte nog med det, när en person skriver att de kvinnliga poliserna borde avskedas så gillamarkerar Ahl kommentaren.

Upprinnelsen till Ahl:s hån av de kvinnliga poliserna är en viral film som sprids i sociala medier. I filmen syns en man som av oklar anledning går bärsärk, först mot polisbilen, sedan poliserna och en vakt:

Man kan skönja att mannen får ta emot flera slag med batong, och ska enligt uppgift till SVT även sprayats med pepparspray, utan att reagera nämnvärt. Samtidigt lyckas mannen misshandla poliserna, varav en såpass att hon faller till marken. När Ahl ser filmen så har han klart för sig som vad det stora felet är – kvotering och genus:

Filmen som Ahl själv delar visar en polisen som jagar en flyende man och en efterföljande brottningsmatch. Skillnaden är dock tydlig, polisen i Ahls länk har elpistol till hjälp när han får mannen i schack, ett vapen som svensk polis ska införa på försök, men som de ännu inte fått tillgång till.

När en vän till Ahl kommenterar att kvinnorna borde få sparken så är han snabbt där och gillarmarkerar kommentaren:

Det är såklart alltid ett misslyckande om polisen blir misshandlade vid ett ingripande. Samtidigt så finns det såklart ingen information om att poliserna i fråga kvoterats eller på annat sätt varit ”lull lull” som Ahl implicerar. Snarare tvärt om. På filmen ser man att polisen agerar fort och med kraft när de försöker säkra situationen. Det polisen däremot misslyckas med att på ett effektivt sätt oskadliggöra angriparen. Att polisen inte väljer att dra vapen mot personen kommer såklart att diskuteras i ett kommentarsfält när dig, men samtidigt måste polisen såklart väga in att de står i ett bostadsområde där en kula lätt kan fortsätta efter att de träffat angriparen.

Vi på IRM kan bara önska den skadade polisen ett snabbt tillfrisknande och hoppas att de inblandade får det stöd som krävs för att situationen inte upprepas.


Stöd gärna vår granskning av SD och vår uppbyggnad av ett kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 3.6K
    Delningar