Dumheter

Riksdagsledamot(SD) – Jag är islamofob och alla kristna borde vara islamofober

Riksdagsledamoten Thoralf Alfsson har tröttnat på att hymla med sin islamofobi och har därför bestämt sig för att komma ut den islamofobiska garderoben med buller och bång. I ett blogginlägg med rubriken ”Stening är normalt för en muslim” berättar riksdagsledamoten Alfsson hur det är ett sundehetstecken att vara rädd för muslimer och islam. Inlägget handlar till stora delar om den fundamentalistiska organisationen Islam Net som bland annat förbjudits vid Oslos universitet då den bröt mot universitetets värdegrund:

”Organisationen bryter mot vår värdegrund”, säger universitetsrektorn Ole Petter Ottersen till studenttidningen Universitas. Han hänvisar bland annat till en krönika skriven av Fahad Qureshi, ledare för Islam Net, som menar att ”samma grunder som används för att rättfärdiga homosexualitet kan användas för att rättfärdiga incest”.

Självklart ska denna organisation fördömas, men när en Sverigedemokrat gör det blir det mest att spränga-bomber-i-glashus-känsla då SD:s partisekreterare Björn Söder själv jämförde homosexualitet med pedofili utan att partiet reagerade nämnvärt. Alfsson fortsätter att påpeka en massa galenskap som Islam Net skrivit och det med all rätta! Problemet är slutsatsen som Alfsson drar av dessa extremister och hur vi bör bemöta det:

Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob. Jag begriper inte heller hur svenska kyrkan kan fortsätta sitt fjäskande med islam, det är fullständigt obegripligt för mig. Att det finns vissa politiker som fjäskar för islam är också obegripligt men vi vet att vissa människor kan gå väldigt långt för att vinna personliga fördelar, inte minst ekonomiskt. Den som bekänner sig till alla människors lika värde borde ta avstånd från islam både som religion och ideologi.

Istället för att stanna vid ett fördömande av den specifika organisationen, som helt klart har värderingar som är allt annat än demokratiska, så drar Alfsson slutsatsen att vi måste ta avstånd från 1 miljard muslimer. Men det är kanske dumt att förvänta sig mer genomtänkta slutsatser av en person som stolt kallar sig islamofob…

Mer om hur SD-politiker ser på homosexuella:

Mer om Alfssons syn på muslimer:


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar