Granskning

Riksdagsman efter Uppdrag Granskning: Det är invandrare som näthatar

Igår sändes Uppdrag Granskning som handlade om mäns näthat mot kvinnor. Det var ett väldigt jobbigt program att titta på, för att se hur offentliga och även icke-offentliga kvinnor läser upp de hat- och hotmail de har fått lämnar ingen oberörd. Inte heller riksdagsledamot Thoralf Alfsson lämnades oberörd utan har bloggat om saken. Vilken vinkel han har valt att skriva det ur? ”Det är invandrarnas fel”. Ja, på riktigt skyller Alfsson även detta på invandrarna vilket är djupt skrämmande och obehagligt. I inlägget, som har rubriken ”Invandringen berikar, även på nätet”, skriver riksdagsmannen:

Angående Uppdrag granskning och allt hat. Vilka är det som blir kränkta av en kommentar om en Tupac-tröja hos HM? Först måste man fråga sig vilka Tupac fansen är? Är det samma lättkränkta grupp som brukar skrika ”Knolla din morsa” på blattesvenska? Jag gissar att det finns väldigt många Tupac-fans i Rosengård, Tensta, Bergsjön och andra enklaver i vårt land.

Vi pratar alltså om riksdagsmannen som på sin blogg för några veckor sedan manade sina ”fotsoldater att rycka ut”, vilket de också gjorde. Vilket de har gjort även många gånger förr. Men Alfsson ser ingen egen skuld utan lägger den helt på personer boende i Rosengård, Tensta, Bergsjön och vad han kallar för ”andra enklaver i vårt land”. Att tro att var man bor skulle ha någon betydelse i det här fallet är både ignorant och farligt. Det är att förminska ett problem, stoppa in det i en liten ask och trycka fast locket. Det är inte så enkelt Alfsson. Du har helt enkelt fel.

I riksdagsledamotens inlägg finns heller inget fördömande mot det hat som uppvisats i Uppdrag Granskning. Och i kommentarerna är tongångarna desto hårdare. Där skrivs vad som kanske kan utläsas mellan raderna: Kvinnorna får skylla sig själva. Alfsson skriver sedan:

Det märkliga var att ändå skulle Sverigedemokraterna nämnas vid ett par tillfällen i programmet. Det var inte svårt att räkna ut vad redaktionen på UG hade för syfte med det.

Nej, Thoralf Alfsson. Det är inte märkligt att Sverigedemokraterna nämns i det här sammanhanget. När du själv hetsar dina läsare till diverse ”kampanjer”, när Avpixlat manar till förföljelse av journalister och trivialiserar hot, när era sympatisörer är de som hörs allra mest och använder de hårdaste orden i sociala medier. Vi börjar ge upp hoppet om att ni i Sverigedemokraterna kommer ta något ansvar för det hat ni indirekt skapar.

Men vi hoppas innerligt att en del av era väljare, och potentiella väljare, nu får upp ögonen för hur ni egentligen är:  Vita, kränkta män som aldrig, aldrig, aldrig kan se sin egen skuld till något.


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela