Granskning

Riksdagsman (SD) gubbdelar sexistisk fejkpropaganda – F! har bara fått för lite kuk

Written by Henrik Johansson

Riksdagsledamoten Robert Stenkvist har tidigare uttalat sig i egenskap av ordförande för SD Botkyrka då en av hans medlemmar postade porrbilder på Twitter. Då tog han ”avstånd från allting som har med sånt där att göra”. Nu postar han själv sexistiska, halvnakna bilder på sin Facebook.

Förutom rasism har Sverigedemokraterna vid ett flertal tillfällen fått kritik för sin tveksamma syn på kvinnor. En incident som IRM rapporterat om tidigare var när en SD-kvinna berättade om sextrakasserier hon utsatts för och partiet försökte stoppa henne från att uttala sig. I en uppföljning på detta berättade vi också om att kvinnan attackerades av sina partikamrater. Båda gångerna var riksdagsledamoten Robert Stenkvist inblandad.

Det är alltså varken första eller andra gången Stenkvist är inblandad i kontroverser där hans dåliga kvinnosyn skiner igenom. Ännu tydligare blir det när han sitter hemma på kammaren efter ett hårt arbetspass inom politiken och delar vidare fejkad valpropaganda från partier han inte gillar – propaganda som i de allra flesta fall bygger på sexism, transfobi eller bara lite gammalt hederligt feministhat.

Ovan ser vi också ett gäng aktiva SD-politiker kommentera. Det där med att ”ta bort bilden så att ingen kan skärmdumpa” kan vi ju konstatera att det funkade så där nu i efterhand.

 

Och det är klart, det finns inget mer classy sätt att önska in julen än att lägga ut halvnakna kvinnor.

Det är alltså inte bara Stenkvist som haft problem med ”gubbdelningar” från SD Botkyrka, även den före detta kollegan i kommunfullmäktige Karl-Otto Hultström spred liknande bilder på lättklädda tjejer. Hultström tog dock det hela ett steg längre när han rekommenderade killar att köpa sex i Thailand.

Text och research: Myra och Henrik

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.8K
    Delningar