Dumheter

Riksdagspolitikern anar konspirationsteori bakom kyrkokonserter

Thoralf Alfsson, riksdagspolitiker och en av våra favoriter, har bloggat igen. Den här gången ett ganska förvirrat inlägg om en potentiell risk att ”vänsteretablissemanget” eller ”pk-etablissemanget” kommer förbjuda konserter i kyrkan. Varför Alfsson tror det? Jo, han grundar det på att många kritiska röster har höjts mot att man firar skolavslutningar i kyrkan.

Det Alfsson helt missat i sammanhanget är dock att det är en stor skillnad på att gå till kyrkan av egen fri vilja för att man vill det – och att skolan håller aktiviteter där. Vi vill med detta inlägg inte ta någon särskild ställning i just den debatten, utan just påpeka för Alfsson att han blandar äpplen och päron.

”Men å andra sidan är det kanske en medveten strategi från svenska kyrkan och nöjesarrangörerna att använda de svenska kyrkorna som konsertlokaler. Därmed blir det ju garanterat helt segregerat, inga muslimer på konserterna, bara ”svenskar”. Då känner sig dessutom alla trygga och att man tillhör samma gemenskap och gillar också samma musik och artister. Är detta svenska kyrkans ”dolda” strategi, som man tillämpar helt öppet.”

Nu är vi inte dummare än att vi förstår att Alfsson försöker sig på en sarkastisk och kanske tillochmed satirisk text. Eller ja, det är åtminstone vad vi hoppas på. Man vet aldrig så noga om han skämtar eller inte, men hoppet är som alla vet det sista som överger människan!


Stötta vår verksamhet