Dumheter

SD-politiker anmälde gallerist för hets mot folkgrupp efter att han ritat Hitlermustasch på Åkesson

Thoralf Alfsson
Written by Henrik Johansson

Rikshaveristen och den självutnämnde islamofoben Thoralf Alfsson anmälde galleristen Pelle Frylestam för hets mot folkgrupp efter att Frylestam bland annat ritat ett hakkors och en Hitlermustasch på ett av SD:s reklamblad. Nu har åtalet lagts ner då åklagaren inte ansåg att uppsåtet var att hetsa mot just en folkgrupp. Alfsson håller dock inte med och anser i sin tur att åklagaren ska strunta i att uppsåt är ett krav och döma honom ändå. Det stannar heller inte där. Alfsson har även åsiktsregistrerat och publicerat alla Frylestams vänner i flera bloggposter. 

Historien börjar redan i december 2016 efter att Alfsson blivit uppmärksammad på att Frylestam kallat honom för nazzesvin. I ett långt blogginlägg ondgör sig Alfsson över det ”goda hatet” och beskriver däri hur Frylestam ritat ett hakkors på ett av SD:s informationsblad:

Men den 8 december kommer nästa utbrott från Pelle Frylestam efter att han fått vårt infoblad om Öland. Det trycktes i 2 500 exemplar och nu har uppenbarligen ett av dessa nått till Pelle Frylestam. Han rittar då dit ett hakkors på infobladet innan han publicerar det på Facebook.

[…]

Ja, det är Pelle Frylestam som borde buras in! Det här var några få exempel från det goda hatet. Producerat i Borgholm av galleristen Pelle Frylestam.

Inlägget avsluts med en längre kartläggning av Frylestams vänner i sociala medier och deras arbetsplats:

En vecka senare återkommer Alfsson med ett inlägg där han beskriver sin polisanmälan:

Anmälan angående hets mot folkgrupp avser att Frylestam, vid ett av sina inlägg, den 8 december 2016, publicerat en bild (bilaga 4) på en informationsskrift från ett av Sveriges demokratiska partier, Sverigedemokraterna, och på denna skrift själv ritat/tecknat en svastika, d.v.s ett hakkors, en symbol för den avskyvärda nazismen, vilket måste ses som ett angrepp på flera folkgrupper och personer av vissa nationella och etniska ursprung, särskilt inkluderande det judiska och romska folken, som blev särskilt förföljda och till stora delar mördade under andra världskrigets hemska år. Även vid ytterligare ett tillfälle, den 9 juni 2016, har han publicerat en nidbild (bilaga 5) där ett fotografi på Jimmy Åkesson, demokratiskt vald riksdagsman och partiledare för Sverigedemokraterna, gjorts om till att likna Adolf Hitler, och där på hans skjorta ritats/tecknats ett hakkors.

[…]

Genom att själv rita/teckna detta märke och sedan sprida detta genom publicering, till en stor mängd personer har han nått ut till dessa personer med ett sådant budskap som nyss berörts. Detta måste han ha insett. Budskapet uttrycker missaktning av människor tillhörande andra folkgrupper.

I början av juni kom det väntade beslutet från åklagaren, ärendet lades ner, något som får Alfsson att rasa:

HÄPNADSVÄCKANDE HANTERING AV POLIS OCH ÅKLAGARE

Jag ställer ju mig frågan om det svenska rättsväsendet skyddar en vänsterradikal kulturperson med mängder av vänner inom vänstermedia och kulturvärlden?

(sist i blogginlägget kan du se en lista på en del av Pelle Frylestams vänner på Facebook)

Även Barometern rapporterar om förhören med Frylestam och varför Åklagaren lade ner utredningen:

”Polismannen undrade om jag verkligen var gallerist för han tyckte att det var ett slarvigt hakkors. Och Hitlermustaschen upptäckte han inte förrän jag uppmärksammade honom på den. Men jag förklarade att jag bara säljer tavlor, jag målar dem inte.

Men du erkände?

– Absolut. Jag hade gjort det igen om jag fått chansen, säger Pelle Frylestam.”

[…]

”Åklagaren Johan Henningsson la ner utredningen om hets mot folkgrupp efter att galleristen Pelle Frylestam ritat Hitlermustasch på Jimmie Åkesson (SD) och tecknat ett hakkors på en SD-broschyr. Varför?

– Det handlar om vad den misstänkte uppgav i förhör. Varför han gjort detta och vilket uppsåt han har haft, det var därför jag la ner förundersökningen, säger åklagare Johan Henningsson.”

Och det är just det här med uppsåt som får Alfsson att reagera starkt:

Om uppsåtet är att förtala, kränka Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna så är det med andra ord helt ok att använda sig av nazistsymboler på detta sätt. För min del anser jag att det är helt ointressant rent juridiskt vilket uppsåt Pelle Frylestam haft. Det är handligen och dess konsekvenser som skall bedömas av rättsväsendet.

[…]

Jag kommer givetvis begära en överprövning av beslutet att lägga ner förundersökningen.

Vad Alfsson inte förstår är att uppsåt är ett krav i lagen om hets mot folkgrupp, det vill säga att Frylestam måste ha haft ett uppsåt att hetsa mot till ex judar, vilket såklart inte var fallet. Trots det tänker Alfsson nu överpröva beslutet och kosta oss skattebetalare ännu mer pengar.

Inlägget avslutas med att än en gång publicera en lång lista på Frylestams Facebookvänner och deras arbetsplatser.

 

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar