Granskning

SD-riks påstår att IRM manipulerat uttalande om ”judehora” – nu slår vi dem på fingrarna med hela klippet

Written by Henrik Johansson

Tidigare idag kunde IRM visa hur Richard Jomshof mörkat att SD:s gruppledare i Borlänge deltagit i det samtal där SD-toppen kallas ”judehora” av en partikamrat. När P4 Dalarna kontaktar SD:s informationsansvarig försöker de att lura sina partimedlemmar och väljarna genom ett påstående om att deras riksombudsman var på plats och sa ifrån direkt efter. Något vi i sin tur skulle ha klippt bort. Därför släpper vi nu hela klippet och visar än en gång att SD inte drar sig från att blåljuga svenska folket rakt upp i ansiktet.

En rättelse!

Under gårdagen skrev vi en artikel om att Henrik Gustafsson, informationsansvarig för SD, påstått att vi klippt i den ljudfil där Paula Bieler kallas ”judehora” av sina partikamrater.

I artikeln pekar vi på att Michel Rubbestad är den ”riksombudsman” som SD säger skulle ha befunnit sig på plats och sagt ifrån till sina partikamrater.

Det har kommit till vår kännedom att det inte nödvändigtvis är Rubbestad som SD påstår varit på plats. Samtidigt kan det lika gärna ha vara spöket laban som SD menar deltagit på mötet eftersom någon riksombudsman aldrig var där.

Därmed kan vi inte, även om vi ville, klippa bort denne mystiska riksombudsmans tillsägelse….

Hursomhelst, rätt ska vara rätt. Vi vill ju inte framstå som om vi vore Sverigedemokraternas informationsansvarige.

Det hela handlar alltså om följande klipp som vi publicerade tidigare idag. I klippet den numera uteslutna politikern Kaj Löfvenhamn och nuvarande gruppledare för SD Borlänge Stefan Andersson där de diskutera Paula Bieler:

När SD:s informationsansvarige får frågor om händelsen av P4 Dalarna så svarar man att även riksombudsmannen Michael Rubbestad varit på plats och sagt ifrån direkt efteråt:

”I artikeln görs en hänvisning till ett ljudklipp vilket används som ett slagträ mot en berörd person som vi vet är manipulerad. Bland annat har det klippts bort en kommentar från vår riksombudsman som direkt sa ifrån och förklarade att det var oacceptabelt och inte hör hemma i vårt parti. Detta skedda alltså direkt när kommentaren gjordes av den före detta medlemmen varför det inte finns någon anledning av berörd person att säga ifrån.”

Okej SD, låt oss då lyssna på hela klippet som vi fått ta del av:

Ett par saker som blir svåra för varje tänkande person att få ihop.

  1. Om nu Michael Rubbenstad, SD:s riksombudsman, var på plats. Varför pratar de då OM att Rubbestad gjort bort sig, och inte MED honom?
  2. Om nu Michael Rubbestad trots allt var på plats men gömde sig i ett hörn, hoppade fram och skällde ut Kaj Löfvenhamn, något vi nu alltså ska ha klippt bort. Varför tar det då ytterligare SJU månader innan partiet uteslöt Löfvenhamn?

Det är såklart inte så att Rubbestad sagt ifrån, faktum är att han inte ens var på plats. SD ljuger helt enkelt svenska folket rakt upp i ansiktet, och det är verkligen inte första gången…

Vill ni veta varför SD skyddar Borlänges gruppledare så rekommenderar vi er att läsa vårt tidigare reportage om kaoset i Dalarna. 


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 1.3K
    Delningar