Dumheter

SD använder bild från Indien för att påvisa förortsproblem – Nu går Twitter bananas med #sdsägersanningen

I torsdags var det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Som vanligt så målade partiet upp en dystopisk bild av Sverige där förorterna befinner sig i någon sorts brinnande inferno. För att konkretisera så pekade Jimmie Åkesson under sitt tal på en bild av en brinnande bil samtidigt som han talade om verkligheten. Det skulle dock visa sig att bilden inte riiiktigt speglade verkligheten. SVT kunde nämligen rapportera om att bilden inte alls föreställde någon brinnande bil i förorten – istället var den tagen från en bilolycka i Indien.

– Det här är tyvärr verkligheten för många som lever i vårt land i dag, sa Jimmie Åkesson, och pekade på en bild av en brinnande bil.

Den dramatiska bilden föreställer dock inte en av de förorter som Åkesson talade om, utan en helt vanlig bilolycka – i Indien.

Och precis som vanligt när Sverigedemokraterna lyckas göra bort sig själva så har nu internet hakat på i form av en salig massa memes och hashtags. På Twitter trendar just nu #sdsägersanningen. Här listar IRM de bästa bidragen.

dgdg

fgd

fghgfhfhfgh

hjhjhjhjhjkh

mnmbnmb

gdfgdfh

Skärmklipp

Terminator

dfhdgfjgfj

sfhsdfhdfh dgdfgdhgf fdgsdfhdhd


Stötta vår verksamhet
  • 6.9K
    Delningar