Granskning

SD Arkivet släpper nya bilder på Åkesson med rasistiska propaganda från BSS-tiden

SD Arkivet är en sajt som varit en nagel i ögat på Sverigedemokraterna länge och inte för att de är ”team-IRM” eller ”team-Expo”. Nej, SD Arkivet har varit en nagel i ögat på SD för att den drivs av gamla Sverigedemokrater med en förkärlek till SD:s historia. En historia som SD själva inte vill ska komma fram. Där finns allt från gamla propagandablad till bilder från SD-möten. När SD Arkivet nu släpper bilder på Jimmie Åkesson under parrollen ”Sverige åt Svenskarna”, en kvarleva sedan SD:s nazistiska linda, lär inte arkivet bli mer populärt… 

12767316_10207610055281069_1697394340_n

SD Arkivet skriver:

Här syns en ung Jimmie Åkesson på en torgmötesturné, här i Sölvesborg under sitt första år i partiet. Jodå, det är samma banderoll, med dåvarande partisymbolen facklan och texten ”Sverige åt svenskarna” som SD:s första partiledare, Anders Klarström talade under på de legendariska utomhusmötena i Trollhättan och på Götaplatsen den 9 oktober 1993.

Precis som de skriver så är det samma parroll som Klarström talade under vid ett flertal tillfällen, eller snarare skrek: ”sverige åt svenskarna, vi är många vi är starka bevara sverige svenskt!!!”:

Här ser ni banderollen i sin helhet:

1993_10_09_Gotaplatsen_01

Flamman som används på bilden är den tidigare partisymbolen, inspirerad av fascistiska partiet National Front från England. Från Expo Skola:

gdfgsddsyrt

Det är just den här typen av propaganda som Åkesson försökt låtsas som om han inte såg, istället påstår han att det var SD:s EU-kritik som fick honom att nappa på SD.


Stötta vår verksamhet
  • 5.9K
    Delningar