Toralf Alfsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, skriver på sin blogg om SDs likheter med Breivik, där han reagerar på att Barometerns Ulf Wickbom plockat in följande citat från Expressens ledarskribent Johannes Forssberg.

”SD delar Breiviks problembeskrivning. Den avgörande skillnaden är att SD är ett demokratiskt parti som tar avstånd från våld och vill stoppa den påstådda islamiseringen genom att vinna väljarnas förtroende.”

Detta kunde inte Alfsson tåla, utan fördömde för att sedan gå vidare och göra precis som Breivik – jämföra islam med nazism.

”Vilket syfte Wickbom hade med att citera detta stycke vet jag inte. Men jag anser att islam är ett av vår tids största problem. Ett problem som utan vidare kan och bör betraktas med största allvar. På 30-talet förstod man inte vilket hot nazismen utgjorde, idag betraktar jag med stor oro den utveckling som sker i Asien och Afrika där kristna utsätts för förföljelse i en rad länder av muslimer.”

Med andra ord; SD delar inte problembeskrivning med Breivik, de tycker bara att samma saker är problematiska och gör samma jämförelsen mellan islam och nazism.

Bild: Sveriges radio