Granskning

SD får partistöd trots att ledamoten vägrar delta på möten

Sverigedemokraterna i västernorrland har sedan valet 2010 mottagit ca 80 000 kr i partistöd trots att SD:s representant i Kramfors, Stig Åsberg inte deltagit på ett enda möte. Åsberg säger till Sverigesradio att hans röst inte är värd något i kommunen:

– Jag tänker inte åka dit heller så länge inte min röst är värd någonting.

 

Varför är den inte värd någonting då?

 

– Därför att det vart inte så. Att sitta där och lyssna på de andra nickedockorna som bara nickar och bugar, det gör inte jag, säger Stig Åsberg.

Det är bara ett litet problem med Åsbergs påstående om att han inte har någon påverkan i kommunen. Det är nämligen så att Åsberg sitter på vågmästarrollen i Kramfors kommunfullmäktige:

Fast man kan tvärtom säga att Stig Åsberg genom att inte delta har avsagt sig sin vågmästarroll där han sitter på det viktiga 41:a mandatet i Kramfors. Istället har han i princip gett Socialdemokratera egen majoritet i ställningen 20-20 eftersom ordföranden har utslagsröst.

Johnny Skalin, presstalesman för SD i västernorrland försvarar att man fortsätter motta skattepengar – i form av partistöd – trotts att man inte har en aktiv representant:

– Vi resonerar som så att vi är invalda i församlingen trots att vi inte har någon företrädare. Det tyder på att det finns en efterfrågan på vår politik i den här kommunen. Därför har vi tänkt använda partistödet för att kunna skapa förutsättningar för en organisation som kan möta efterfrågan från väljarna i kommande val, säger Johnny Skalin.

Lyssna: Stig u00c5sberg (SD): u201dJag tu00e4nker inte fara dit nu00e4r min ru00f6st inte u00e4r vu00e4rd nu00e5gotu201d‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}” alt=””/>

Lyssna: Johnny Skalin: u201dDet u00e4r su00e5 hu00e4r valsystemet ser ut tyvu00e4rru201d‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}” alt=””/>


Stötta vår verksamhet
  • 4
    Delningar