Dumheter

SD Flen om kebab i TV – varför ska TV4 visa en kvinna i slöja laga något annat än sill och potatis?

Written by Henrik Johansson

Just nu sprids en artikel från Fria Tider friskt i den ”svärjevänliga” rörelsen om hur en kvinnan i slöja lagat kebab i TV4 på självaste midsommardagen. En av alla som sprider artikeln – via SD:s officiella FB-sida – är ordföranden i SD Flen, Christine Hallinder. När vi når henne för en kommentar så säger hon att TV4 inte borde visa något annat än sill och potatis i rutan. 

Upprinnelsen till denna ”skymf” mot Svensk kultur är att TV4 trodde att folk var lite trötta idag – se bakis pga praktfyllor under gårdagen. Därför valde kanalen att visa hur man kunde göra lite enklare mat idag. Därför hade man tagit in Zeina Mortado för att visa hur man kunde göra enkel kebab:

Och vad kan reta upp en ”svärjevän” mer än det faktum att svensk media börjat anpassa sig efter en viss kultur. Och med viss kultur i detta fall menar vi det faktum att folk tenderar att supa skallen av sig under midsommar och efterfråga snabbmat dagen efter.

En som nappar på nyheten är alltså ordförande i SD Flen Christine Hallinder som sprider den vidare med SD Flens officiella sida:

Och självklart uppnår nyheten önskad reaktion, dvs de skyller på SVT och tänker rösta SD!

När vi når Hallinder för en kommentar så säger hon att vi missuppfattat inlägget, men att TV4 endast borde ha visat hur man tillagar sill och potatis:

-Det är ju inte riktigt det här midsommar är i Sverige.

Men betyder det att muslimer försöker ta över Sverige för att de visar hur man lagar kebab på TV? 

-Nej nej nej det får vi hoppas att de inte gör. Varför ska TV4 gå ut med en kvinna i slöja som lagar något annat än sill och potatis?

Sill och potatis åt vi väl igår? 

-Ja men det kan man äta alla dagar i veckan säger Hallinder och skrattar.

-Men man ska inte hålla på och blanda högtider.

Har kebab en högtid? 

-Det kanske det är för någon

Om jag återgår till mig själv så åt jag pizza idag, och det gjorde jag inte som ett mångkulturellt statement. 

-Ja det var det nog många som gjorde.

Försökte de också islamisera Sverige? 

-Neeej men varför ska man stå i TV och laga mat som inte är svensk midsommarmat?


Under midsommarafton sändes ett längre inslag på TV4 om traditionell svensk midsommarmat, men gissningsvis var ”svärjevännerna” för upptagna med att vara så jävla svenska de kunde under dagen att de helt missade programmet. 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 4.5K
    Delningar