Granskning

SD Gotland rasar samman, men nya toppnamnet skryter om stöd från andra partier

På en och samma vecka avgick två politiker och kandidater till kommunfullmäktige på Gotland, händelser som lämnat partiet lokalt i kaos. Detta faktum hindrar dock inte SD:s nya huvudman på ön, Kaj Lundmark, från att skryta om det stöd han fått:

Att partiet bara fem veckor innan valet tappat två kandidater tror han inte kommer hindra SD från att ta plats i regionfullmäktige.

– Jag har tidigare sagt att det kommer bli fyra mandat men det blir väl två nu efter omständigheterna, men att vi kommer in det är jag inte ett dugg tveksam kring, säger Kaj Lundmark, som berättar att stödet för partiet är stort.

Och efter det som hänt så har jag blvit nerringd av folk som vill stödja och rösta på oss, även i från andra partier.

Att folk ringer och uppvisar sitt stöd efter att IRM avslöjat att en av sveriges största näthatare fans på listan och att ordförande sysslade med kartläggning av meningsmotståndare bör få vem som helst att lyfta på ögonbrynen. Inte blir det bättre av att båda personerna blivit hotfulla mot oss på IRM efter vår granskning.

Trots att SD nu riskerar att få tomma stolar i kommunfullmäktige anser Lundmark att man ska rösta på SD ändå:

– Det är ändå en röst på SD är en om stolen står tom. Vi har ju ingen rösträtt i fullmäktige för den stolen men det är ändå en markering att den stolen står där för SD:s räkning, säger Lundmark.

Något som är underligt med intervjun är att SVT låter honom ta avstånd från hot, men man berättar inte vad hoten består av eller vem det riktar sig emot. Men vi vet ju…


Stötta vår verksamhet