Okategoriserade

Chefredaktör för SD-kuriren uttrycker sig homofobiskt

Tommy Hansson, chefredaktör för SD-kuriren och som tidigare har öst galla över Anton Hysén, har idag skrivit ett långt inlägg om den svenske diplomaten Sverker Åström som avled häromdagen.

Inlägget inleder Hansson med följande:

”Efter diplomaten och gayidolen Sverker Åströms (1915-2012) frånfälle i hög ålder har det skrivits förväntade och lämpliga hyllningsartiklar i svenska media. Tillåt mig avvika från hagiograferna för att i stället teckna en mer realistisk bild av Åström, som jag gott tycker kan kallas den svenska utrikespolitikens mörka skugga.”

Även i det här inlägget tycks Hansson vara orimligt intresserad av sexuell läggning. Värre ska det dock bli, när Hansson skriver:

”Han har hävdat att han varit öppen om sin sexuella läggning för sina svenska arbetsgivare och att bögeriet därför aldrig varit någon hållhake för främmande makt.”

Att kalla homosexualitet för ”bögeri” tycker vi är något ingen ska göra, men särskilt inte en folkvald politiker. Men håll i er, för värre blir det. Vidare blir Åström av Hansson anklagad för att vara KGB-agent:

”Sverker Åström kan därför på goda grunder betecknas som den svenska utrikespolitikens mörka skugga eller onda genius.”

Men nu räcker det väl, längre kan man väl inte gå för att skända en avliden persons rykte? Tyvärr, det kan man utan problem om man heter Tommy Hansson och är gruppledare för SD i Södertälje:

”Jag kan slutligen inte låta bli att göra reflektionen, att ett promiskuöst sexualliv så ofta förväxlas med kärlek. Sverker Åström avkonterfejas som en jättelajbans superdiplomat med en, som det brukar heta i sådana här sammanhang, “glupande aptit på livet” (klichéförrådet är inte särskilt fantasirikt). I verkligheten torde han ha varit en diamanthård karriärist och sexmissbrukare med ett enda mål för ögonen – att tillförsäkra Sverker Åström så mycket personlig njutning som möjligt.”

Hansson har i ett enda blogginlägg alltså beskrivit Sverker Åström som både KGB-agent och sexmissbrukare, samtidigt som han låter sin uppenbara homofobi än en gång lysa igenom. För ett parti som vill framstå som ett HBT-vänligt parti så måste representanter som Tommy Hansson vara ett rejält black om foten. Särskilt allvarligt blir det när Hansson, som bekant, är chefredaktör för SD-kuriren vilken är partiets officiella partiorgan. Det är inte utan att man kan fråga sig om det är partiets egentliga åsikter om HBTQ-personer som återigen lyser igenom den ordnade fasaden?


Stötta vår verksamhet