Granskning

SD Habo hänger ut flyktingboendens adresser – Vi vill bara hjälpa till

Written by Simon Andersson

Efter att Habo kommun planerat att köpa upp en fastighet, för att använda denna som flyktingförläggning, så har Sverigedemokraterna i Habo valt att följa SD Lunds linje. Via sin officiella hemsida publicerar SD Habo nämligen adresserna till samtliga platser i kommunen som redan har eller kommer att få flyktingförläggningar.

Under oktober månad så beslutade migrationsverket att sekretessbelägga adresserna till sina flyktingförläggningar i syfte att försöka förhindra brandattentat. I Habo kommun har inget sådant beslut fattats och därmed är fältet fritt för främlingsfientliga krafter att bedriva ”politik”. SD Habo, som självklart inte vill vara sämre än sina vänner i Lund, utnyttjar så klart möjligheten och publicerar därför, enligt Jönköpingsposten, adresserna till både nuvarande och kommande flyktingförläggningar. För att inte verka mesigare än Lundapojkarna bifogar de även siffror på antalet asylsökande som bor eller ska bo på varje plats. Motiveringen? De andra politikerna mörklägger och SD Habo vill faktiskt bara hjälpa till!

— De andra politikerna smyger undan sina beslut, vi lägger inte ut dem för att folk ska begå dumheter eller elda, utan för att det berör många. Även de som inte håller med oss vill säkert veta var de ligger för att kunna hjälpa till, säger Olle Moln Teike (SD).

På en direkt fråga från Jönköpingsposten om att Migrationsverket ändå har sekretessbelagt sina uppgifter eftersom de ser en risk med nya brandattentat så svarar SD Habo i stil med att ändamålen trots allt helgar medlen. Det viktigaste är fortfarande att människor i kommunen blir medvetna om vart flyktingboendena ligger, eftersom det enligt SD Habo verkar finnas någon slags konspiration bakom sekretessen. De lokala sverigedemokraterna för fram idén om att sekretessen inte alls är till för att förhindra brandattentat. Istället handlar det om att våra politiker försöker föra oss bakom ljuset och att migrationsverkets tjänstemän enbart är lakejer.

Migrationsverket är ju en myndighet.
— Ja, det är tjänstemän, men de agerar efter politikernas beslut.

På sin officiella hemsida utvecklar SD Habos gruppledare, Morgan Malmborg, lokalföreningens tankegångar och hänvisar till ett möte i Justitieutskottet som källa:

Övriga partier vill ej att deras politik blir offentlig man är rädd för bla brandattentat.
Men sanningen är enligt Justieutskottets möte 1 Dec av 34 anlagda bränder har 13 startats innifrån.

Alla som är dömda för anlagda bränder utifrån har det visat sig att alla dömda är andra asylsökare som kommit i bråk med andra asylsökare.

En jämförelse i Sverige anläggs det ca 500st skolbränder varje år eller 10 i veckan, utanförskaps områderna är klart överrepresenterade.

Morgan Malmborg

Eftersom justitieutskottet inte har publicerat något protokoll från det angivna datumet har vi på IRM inte kunnat ta del av den information som Morgan Malmberg uppenbarligen har tillgång till. Oavsett vad så verkar det dock som att Malmborg helt enkelt försöker få oss att tro att politikerna, i maskopi med migrationsverket, försöker mörka sanningen och att det är de boende på förläggningarna som aktivt försöker bränna ner sina hem.

Slutligen vill vi också passa på att påpeka att Morgan Malmborg fått en varning av Sverigedemokraterna vid ett tidigare tillfälle. Den gången för att han insinuerat att asylsökande kommer att våldta kvinnor i Habo. SD Habos verkliga intentioner med att hänga ut flyktingförläggningar överlåter vi på IRM-redaktionen därför med det i beaktning, till er läsare.


Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar