Granskning

SD-hyllade bloggen trivialiserar hot mot kvinnor

Vi har tidigare skrivit om att SD till viss del har ett ansvar för attityder på nätet när deras företrädare på nätet hetsar mot meningsmotståndare. Ikväll visar Uppdrag Granskning ett program om ett väldigt angeläget och viktigt ämne som är relaterat till den diskussionen, nämligen mäns näthat mot kvinnor. Några som har uppmärksammat detta är SD:s favoritblogg som har skrivit ett inlägg om kvällens program. Det börjar visserligen bra, med att de tar avstånd från allt hot och våld. Men som vanligt visar det sig rätt snart att det bara är tomma ord. De tar inte avstånd från hoten och trakasserierna, de är ute efter att försöka försvara sig själva:

avug

Hatbloggen är alltså oroliga för att de ska få skulden. Hm, vad kan detta bero på? Kanske, kanske, kanske (och det här är bara en tanke) är det på grund av den kampanj de drog igång i höstas? Då de bland annat lade ut adressen till Åsa Linderborg, som är en av de kvinnliga journalister som lever under hot. Vi vet inte, det kan ju förstås vara så att det är precis som de själva skriver också: Att någon försöker tysta dem eftersom man inte får uttrycka deras åsikter i den offentliga debatten. Åh, det är förstås samtidigt som Avpixlats överkucku Mats Dagerlind blir inbjuden till Publicistklubbens debatt. Hm… eh… ursäkta men vi tar en liten paus här för 2013:s största facepalm hittills.

Men vad skrivs det mer i inlägget på Kent Ekeroths favvoblogg? Självfallet ifrågasätts kvinnorna som deltar i kvällens Uppdrag Granskning. Vem hade räknat med något annat?

avug2

Och dessutom ställer hatbloggen upp som nån slags räddare i nöden, med löfte att hänga ut förövarna! Så fint, så hjältemodigt, så… äh, nej. Bara nej. Att Avpixlat ifrågasätter kvinnornas historier är inte särskilt oväntat. Vi tycker dock att de ska vänta med att ifrågasätta någons trovärdighet tills efter att de har sett programmet..?

Efter att ha ifrågasatt kvinnornas historier övergår Avpixlat till att trivialisera deras upplevelser. Vilket de gör med en lite snitsigare variant av ”Vi vill inte trivialisera, men…”:

avug3

Vad är det då som är värre än det kvinnohat som presenteras i kvällens avsnitt av Uppdrag Granskning? Jo, detta:

Många vågar inte engagera sig politiskt i Sverigedemokraterna och utsätta sig för den sociala stigmatisering som den svenska åsiktseliten har piskat fram.

Att Avpixlat också indirekt antyder att kvinnorna som blir hotade faktiskt vill ha det så tycker vi inte ens behöver en kommentar. Det är liksom så verklighetsfrånvänt, cyniskt och människofientligt att det kan stå för sig själv.

Hur avslutar då Avpixlat, SD:s favoritställe på internet, sitt lilla inlägg? Jo, genom att ta upp helt andra problem och gnälla på att kvällens Uppdrag Granskning inte kommer handla om vad Avpixlat finner viktigast:

avug4

Så nej Avpixlat, vi lär inte få höra något om det i kvällens avsnitt. Vet ni varför? För att kvällens avsnitt handlar om mäns näthat mot kvinnor. Ett stort problem som ni vill sopa under mattan. Vi på IRM kan förstås inte släppa följande frågeställning: Är detta även SD:s syn på det hela? Eller kanske har de för en gångs skull inte samma åsikt som sitt inofficiella partiorgan. Man kan ju alltid hoppas.


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar