Att Sverigedemokraterna har ett minst sagt komplicerat förhållande till media är ingen nyhet (ursäkta ordvitsen). Ingen kan ha missat våra granskningar under hösten, med riksdagsmotioner om att styra svensk media och diverse uttalanden från SD-företrädare med skarp kritik mot svensk media. Någonstans vill vi dock tro att även SD sätter en gräns. Därför vill vi också tro att ett officiellt fördömande från SD kommer yttras under dagen, riktat mot Avpixlats nya ”kampanj” som inte kan beskrivas annat än som uppmaning till förföljelse. På den rasistiska hatsajten, som drivs med stöd från riksdagsledamot Kent Ekeroth, kan man läsa följande:

Efter att fulmedia nyligen lyckades med bedriften att göra ett rekorddrev av några SD-politikers klumpiga ord på fyllan och desammas känslomässiga reaktioner på ett rånförsök av en gängkriminell invandrare och ytterligare ett mobilstöldförsök direkt därefter (begånget av en rabiat åskådare som samtidigt ihärdigt försvarade rånaren), bestämde vi oss häromdagen för att själva göra en liten granskning av de moraliserande journalister och politiska motståndare som i huvudsak låg bakom drevet.

Återigen kommer kravet från Sverigedemokratiskt håll om att de ska undslippa granskning av media. Vi förstår att det är jobbigt att bli uppmärksammade på ett negativt sätt, men det kanske är sådant man får räkna med när partiets företrädare beter sig som de har gjort senaste månaderna. Ingen har glömt vare sig Järnrörsgänget, Lars Isovaara, Dennis Ek eller Sven Erik Holst. Men att företrädare uppför sig så, ska enligt SD:s inofficiella partiorgan helt få gå obemärkt förbi. Ekeroths projekt och initiativ Avpixlat uppmanar nu:

Vi efterfrågar därför från och med idag – och ända fram till valet 2014 – alla typer av information, foton, ljud- och videomaterial som dokumenterar någon form av negativt beteende eller några kontroversiella åsikter uttryckta av sjuklöverpolitiker, journalister eller övriga medlemmar av den självutnämnda PK-eliten.

I inlägget uppmanas sedan läsaren att alltid vara beredd att slita upp mobilkameran för att filma politiker och journalister, eller ”övrig PK-förespråkare” vad nu det är. Det uppmuntras också att spela in samtal, att förfölja människor och det finns till och med en underförstådd uppmaning till att försöka provocera fram reaktioner genom stöld:

Som redan nämnts berodde ju merparten av de reaktioner vi ser i den numera berömda mobilfilmen med SD-politikerna på att en av dem fick sin mobiltelefon bryskt ryckt ur händerna av en främmande och otrevlig människa på stan (och att sedan en rabiat kvinna som försvarade rånaren i fråga även hon försökte göra samma sak strax därefter). En relevant fråga är naturligtvis om det verkligen bara är otäcka Sverigedemokrater som reagerar med att svära eller på annat sätt uttrycka sig ovårdat eller rentutav “knuffas” när de utsätts för dylik behandling. Att ta reda på detta är dock ingenting vi uttryckligen kan rekommendera.

I loggan, som man fräckt snott av Aftonbladet och gjort om, har man dessutom lagt till små gliringar i form av bilder. Dessa kan troligen bara tolkas som ett försök att förmedla att journalister och politiker (utom Sverigedemokratiska sådana, alltså) är både rödvinsälskare och knarkare:

Allt detta är dock rätt milt i jämförelse med den uppmaning som finns om att leta upp politikers, journalisters och övriga meningsmotståndares adresser för att helt sonika uppsöka dem personligen:

För den händelse ni skulle finna det långtråkigt att vänta på att slumpmässigt snubbla över ett passande tillfälle är det ju förstås aldrig fel att vara sin egen lyckas smed. Bostadsadresser för de flesta politiker, journalister och andra PK-personligheter finns bara några kostnadsfria musklick bort på tjänster som t.ex. Ratsit.

Att sajten uppmuntrar till att söka upp människor i deras hem finner vi, och de flesta andra förståndiga människor, djupt obehagligt. I en helt ny undersökning gjord av BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) presenteras att skrämmande 16 procent av alla förtroendevalda politiker uppger att de någon gång under 2011 har utsatts för brottsliga eller liknande obehagliga händelser som de sätter i samband med sitt uppdrag som politiker:

Högst andel utsatta har Sverigedemokraterna, där nästan hälften uppger att de någon gång under 2011 utsatts för hot, våld eller trakasserier.

Man kan således tycka att det borde finnas en viss förståelse hos SD-anhängare och förtroendevalda att inte uppmuntra till förföljelse och trakasserier, vilket skulle kunna bli en trolig följd av Avpixlats ”kampanj”. Sverigedemokraterna tog inte avstånd från Avpixlat när det lades upp en opixlad övergreppsvideo som hängde ut en ung tjej och hetsade mot muslimska ungdomar. Kommer SD ta avstånd när samma hatsajt nu uppmanar till förföljelse av människor som, vare sig man gillar det eller inte, faktiskt bara gör sitt jobb?