Okategoriserade

SD i krismöte – igen alltså

SD i krismöte” – det här är en rubrik vi börjar bli väldigt vana vid att läsa nu. Den senaste tiden har det minsann inte varit särskilt kul för Sverigedemokraternas topp. Den här gången handlar krismötet självfallet om Lars Isovaara som igår blev polisanmäld för att ha yttrat sig förolämpande på ett rasistiskt sätt. Någon han förklarade med att han hade blivit rånad på sin väska av två, enligt honom, invandrare tidigare. Dessa personer kopplade han sedan ihop med riksdagsvakten som också hade utomnordiskt ursprung och därav rasistattacken, som tack vare att polisen var närvarande resulterade i en polisanmälan.

Det visade sig dock, sent under gårdagskvällen, att väskan inte var stulen utan kvarglömd på den restaurang som Isovaara besökt under tisdagskvällen. En rimlig reaktion på detta från partiledning och pressansvariga är nog ”Oops..!”. Särskilt som man under gårdagen skickade ut följande, som vi kan kalla för ”Pressmeddelandet som SD helst vill glömma”:

Nu är pressmeddelandet borttaget.
Björn Söder ska också ha hintat i Sveriges Radio att de överväger att vidta rättsliga åtgärder mot Expressen, något pressansvarige Martin Kinnunen dementerar:

SD har inga som helst planer på att stämma expressen. Partiets jurister erbjuder däremot utredningshjälp till inblandade.

Kinnunens presentation på Twitter lyder förövrigt ”Press- och kommunikationsansvarig i Sverigedemokraterna. Ett jobb som sällan blir långtråkigt.”. Nej DET kan vi förstå. Särskilt de senaste veckorna där Expressen först kunde avslöja järnrörshärvan med tillhörande lögner från riksdagspolitiker och nu detta. Och däremellan begick SD-anknutna bloggen Avpixlat ett av de grövsta övertramp de någonsin har gjort, något vi fortfarande hoppas ska leda till att bandet mellan Sverigedemokraterna och Avpixlat börjar luckras upp. Mycket kan man säga, men att det är lämpligt för ett riksdagsparti att kopplas till en blogg som hänger ut oskyldiga kvinnors övergrepp… det är inte en av dem.

Som vi skrev i början av det här inlägget så börjar vi nästan vänja oss vid rubriken ”SD i krismöte”. Frågan är om det kommer inträffa några fler skandaler innan året är slut? 11:00 är det dags för pressträff i Riksdagens presscenter. Då får vi iallafall se om det finns någon som helst vikt i Jimmie Åkessons nolltolerans mot rasism, för har man blivit polisanmäld för just rasistiska uttalanden borde det väl stå tämligen klart att man brutit mot sagda nolltolerans?

Vi väljer dock att inte ropa ”uteslutning” innan vi hoppat över bäcken.


Stötta vår verksamhet